× Ο θεσμός Οι nominations του 2019 Τα βραβευμένα bars του 2018 Spirit News Χορηγοί

The Gin Joint

Στον μαγικό κόσμο του gin

Αν η Αθήνα ήταν μπαρ, θα ήταν το «Gin Joint». Απλό και λιτό, χωρίς υπερβολές και απόλυτα εναρμονισμένο με τη ρετρό πλευρά της πόλης. Μπαίνοντας, αφήνοντας πίσω τη φασαρία του πεζοδρομίου, ο χώρος σου εμπνέει μια οικειότητα… Νιώθεις σαν να ήταν εκεί από πάντα και να έχεις απολαύσει το ποτό σου πολλές φορές στα άνετα σκαμπό του. Αν αγαπάς το gin, τότε βρήκες το ναό για να το λατρέψεις.


Έχεις να επιλέξεις ανάμεσα σε εκατοντάδες ετικέτες, που δεν θα συναντήσεις σε κανένα άλλο μπαρ της Αθήνας. Θα το απολαύσεις σκέτο, με πάγο ή σε μια από τις πολλές και ιδιαίτερες gin & tonic προτάσεις. Θα το βρεις μιξαρισμένο σε απόλυτη ισορροπία με κλασικά κοκτέιλ, αλλά και σε signature συνταγές που θα σε εκπλήξουν. Στη λίστα από τα signature cocktails το No strings attached είναι εντυπωσιακό με αρώματα ξερού σύκου και ξηρών καρπών με μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα γλυκύτητα στο στόμα. Ελαφρύ αλλά πολύπλοκο κα με βάθος.


Εξαιρετικό από τα Gin Joint classic είναι το Buena Vibra. Δεν θα περιγράψω, εσείς όμως θα το βάλετε στο τραπέζι σας. Στη λίστα ήταν προφανώς αναμενόμενη μια υποκατηγορία Gin tonic (All things ginny) με προτάσεις που στριφογυρίζουν γύρω από ένα κοινό άξονα και με ενδιαφέρον στοιχείο τον τόπο με τον οποίο ο Δημήτρης Κιάκος μιξάρει και προσεγγίζει με διαφορετικούς τρόπους το κλασικό απλό κοκτέιλ.
Το  Gin Joint μπορεί να μην είναι Bar-Las Vegas είναι όμως κλασικό και αξίζει πάνω απ’ όλα γι' αυτά που προτείνει.

GIN JOINT (THE)

Χρήστου Λαδά 1, Πλ. Καρύτση, Κέντρο
Τηλ. 2103218646

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Οι nominations του 2019

Η λίστα των nominations δεν είναι τελική και ανανεώνεται συνεχώς