× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Υποψήφιο για αθηνόραμα Bar Awards 2019

Baba au Rum

Μια από τις πιο “σοβαρές” μπάρες της Αθήνας με διεθνή αναγνώριση

Το ρούμι είναι πάντα το κεντρικό θέμα στο καταξιωμένο παγκοσμίως Baba ou Rum (no. 22 στα 50 καλύτερα bars του κόσμου), με πάνω από 250 ετικέτες στην κάβα του (πολλές σπάνιες), από κάθε προέλευση, που ανανεώνονται συνεχώς, με την ασταμάτητη αναζήτηση του Θάνου Προυναρούς, δημιουργό αυτού του μοναδικού χώρου από το 2009. Εκτενής και εμπεριστατωμένη η λίστα των spirits, αλλά και βαθιά φιλοσοφία και στοχευμένη προσέγγιση στις συνταγές των κοκτέιλς. Με λίγα λόγια, το Baba au Rum παίζει χωρίς αντίπαλο στο είδος του.

Το ρετρό σκηνικό, με κομψές λεπτομέρειες νεανικού ’70’s χώρου, μοιάζει απλό, αλλά σε αγκαλιάζει νοσταλγικά, με τις ψαγμένες μουσικές να αποτελούν ένα από τα ατού του μαγαζιού. Αν προχωρήσει κανείς πέρα από τα εξαιρετικά straight alcohols, θα βρει μια λίστα με κοκτέιλ, που δοξάζουν τα κλασικά tiki με βάση το ρούμι, αλλά προσφέρουν και υπέροχες δημιουργικές επιλογές.

Από τις πρόσφατες δοκιμές μας, ξεχωρίζει το Modernist, με Otto’s vermouth, ρούμι, σπιτικό falernum, φρέσκο χυμό ανανά και λάιμ, ένα απολαυστικό κοκτέιλ, που συνδυάζει τη φρεσκάδα των εξωτικών φρούτων με γλυκά μπαχάρια, όπως και το Square the Circle, με Jamaican rum, cordial μελάσας, νερό ντομάτας, λικέρ πικραμύγδαλου, φύλλο καφίρ λάιμ, γλυκό και πλούσιο και το πρωτότυπο Sonic Boom, με τεκίλα reposado, ανανά, εστραγκόν και καυτερή πιπεριά εμβαπτισμένα σε παλαιωμένο απόσταγμα αγαύης, ισορροπημένο, με κομψά αρώματα εσπεριδοειδών και μελιού και πικάντικες νότες.

BABA AU RUM

Κλειτίου 6 , Κέντρο
Τηλ. 2117109140

Χορηγός 2020

Υποστηρικτής 2020

Οι nominations του 2019