× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Υποψήφιο για αθηνόραμα Bar Awards 2018

The Trap

Φίνα κοκτέιλ και φλερτ με ελληνικούς μεζέδες

Το The Trap, στη στοά της Όθωνος, αποδεικνύεται ένα μπαρ που κρύβει ευχάριστες “παγίδες”.  Χαρούμενο ρετρό, ζεστό περιβάλλον καθαρόαιμου μπαρ, με classy ατμόσφαιρα όπου κυριαρχεί η μπάρα, τραπεζάκια μέσα και έξω στη στοά.


Ο Στέφανος Δραγανιδάκης και ο Γιάννης Σαμαράς έχουν φτιάξει έναν όμορφο χώρο, για να απολαύσεις κοκτέιλ με προσωπικότητα, που αγαπούν να συνδυάζουν κλασικά ποτά σε μοντέρνες μείξεις. Σαν την εξωτική, με ρετρό αύρα Copacabana, που συνδυάζει rose Vermouth με Manzanilla sherry, celery bitters και Aegean tonic water ή σαν το modern classic Club Tropicana, με Brugal anejo, eldelflower liqueur, φρέσκο λάιμ και έντονη παρουσία ginger…


H “παγίδα-έκπληξη” του Trap, όμως, ονομάζεται κοκτέιλ με βάση το τσίπουρο, κι εδώ γίνονται ενδιαφέροντα πράγματα. Όπως στο Puro tsipouro sour, ένα κοκτέιλ με μονοποικιλιακό τσίπουρο μοσχάτου, μέλι με φασκόμηλο, λεμόνι και ασπράδι: πολύ καλή ενσωμάτωση του αλκοόλ, αρώματα ελληνικής γης σε ένα υποδειγματικό sour, που πίνεται σκέτο ή είναι έτοιμο να συνοδέψει και τις κατάλληλες γεύσεις του μενού.


Η λέξη Philoxenia κρύβει τις άλλες εκπλήξεις του Trap, που έχουν να κάνουν με τις γεύσεις, κι εδώ έχει πολλά και ιδιαίτερα να πει ο Greg Helmis, που έχει επιμεληθεί το μενού. Ένα μενού πλούσιο, που κινείται σε πολλά επίπεδα: από πρωτότυπα και σύνθετα sandwiches και yoghhurt bowls μέχρι ένα barfood που έχει και Γύρο Τόνου και Bao buns κοτόπουλου και Χοιρινό με Μήλα, μεταξύ άλλων.


Και δεν τελειώνουν εδώ οι “παγίδες”. Γιατί υπάρχει και το κομμάτι Mezen bar - Greek tapas, μια μοναδικότητα του Trap στον χώρο των bars: από ημίπαστο σκουμπρί και τηγανητό γαριδάκι μέχρι γαλέο σεβίτσε, καβουρμά με ντομάτα και φέτα, σύγκλινο ή γίγαντες τουρσί, μια σειρά μεζέδες με την υπογραφή του βολιότικου Mezen έρχονται σε μικρές μερίδες να συνοδέψουν σκέτο τσίπουρο Τυρνάβου ή τα ταιριαστά κοκτέιλ, που θα σας προτείνουν ο Στέφανος και ο Γιάννης.

Χορηγός 2020

Υποστηρικτής 2020

Οι nominations του 2019