× Ο θεσμός Οι nominations του 2019 Τα βραβευμένα bars του 2018 Spirit News Χορηγοί

Spoiled

To outsider της Δάφνης μας κακομαθαίνει σε ιδιαίτερες μείξεις

Το spoiled του Γιώργου Καβακλή είναι η απόδειξη ότι τα καλά bar δεν είναι συγκεντρωμένα μόνο στην καρδιά του κέντρου. Αξίζει να πας μέχρι τη Δάφνη για να βρεθείς στο λιλιπούτειο bar, στο οποίο τον πρώτο λόγο έχει η μπάρα. Ακριβώς απέναντι βρίσκεται το εργαστήριο του Spoiled υπό την ευθύνη της ικανότατης Γιάννας Μπατσιώτη. Εκεί γίνεται μεγάλη προετοιμασία, αφού κάθε συνταγή cocktail στηρίζεται σε προχωρημένα home made υλικά. Στο spoiled τίποτα δεν είναι έτοιμο, όλα φτιάχνονται καθημερινά και στηρίζονται σε υψηλές και δουλεμένες τεχνικές.


Δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις ότι σε αυτό το μέρος συνδυάζονται σε ενδιαφέρουσες δόσεις η φαντασία και το μυαλό. Σε αυτό το πλαίσιο ακριβώς κινείται ο φετινός κατάλογος. Ξεφυλλίζοντας γρήγορα τις σελίδες του, παρατηρείς παράλληλα με τα cocktails, ένα κλουβί να ανοίγει και ένα πουλί να απελευθερώνεται.


Το concept: κάθε ποτό είναι μια κίνηση ελευθερίας, ελευθερίας για το πουλί, απελευθέρωσης και των γευστικών εμπειριών. Σε δεύτερη ανάγνωση, κάθε ποτό αποτελεί μια πρόκληση όσον αφορά τα υλικά και τις τεχνικές. Υπάρχουν cocktails εμφιαλωμένα, καθώς επίσης μείξεις με φυσική ανθράκωση, αρκετά μαγειρεμένα, παλαιωμένα και με σπιτικά υλικά -βλέπε την inhouse μπίρα.


Δοκιμάζουμε το Uncertain Reality και ανάμεσα σε αρώματα siso και soya sauce το σοφιστικέ ποτό γεμίζει τον ουρανίσκο με αναπάντεχες νότες φυτικότητας. Στη συνέχεια, τσεκάρουμε το Purple Rain και αμέσως ξεχωρίζουν οι homemade πίκλες παντζαριού, κάνοντας απρόσμενο ζευγάρι με το φιστίκι. Πολύ ιδιαίτερο είναι επίσης το Saudade, ένα πρωτοποριακό tiki cocktail με χειροποίητη μουστάρδα και ευχάριστες βοτανικές νύξεις. Στα must taste είναι το From Dusk till down. Ένα δημιουργικό punch με τρεις ευφάνταστες παρασκευές και ανάμεσα τους να ξεχωρίζει η σπιτική μπίρα ωρίμανσης δυο μηνών.

SPOILED

Μεγάλου Αλεξάνδρου 18, Δάφνη
Τηλ. 2109757386

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Οι nominations του 2019

Η λίστα των nominations δεν είναι τελική και ανανεώνεται συνεχώς