× Ο θεσμός Οι nominations του 2019 Τα βραβευμένα bars του 2018 Spirit News Χορηγοί

Μeerkat

Eξωτισμός και γαλλικός αέρας στο Κουκάκι

Πριν από λίγον καιρό, η ήδη ανερχόμενη πιάτσα στο Κουκάκι ενισχύθηκε από ένα πανέμορφο μινιμαλιστικό bar, που εμπνέεται από τον κόσμο των ζώων…


Ο Γάλλος διάσημος bartender Romain Krot με τη σύζυγό του Χριστίνα Μαυρίδη διάλεξαν ένα πρώην συνεργείο για μηχανάκια στο εναλλακτικό κέντρο της πόλης για να δημιουργήσουν ένα στιλάτο και ατμοσφαιρικό bar. H εμπειρία του Romain από τις εμβληματικές μπάρες των Ritz, Black Pearl και Little Door και η αισθητική της Χριστίνας βάζουν  το Meerkat στη λίστα με τα “οπωσδήποτε” επισκέψιμα bar της Αθήνας.


Πέρα από το χαλαρό, exotic και african σκηνικό, που δίνεται με υπέροχα κομμάτια από ξύλο και τροπικά μαξιλάρια, το ενδιαφέρον εστιάζεται στη μπάρα. Εκεί, δίπλα στον Romain συναντάμε έναν πολύ έμπειρο bartender, τον Σταμάτη Σταματιάδη. Οι δυο τους υπογράφουν έναν πρωτότυπο, παιχνιδιάρικο και δημιουργικό κατάλογο με οκτώ μελετημένες προτάσεις, χωρισμένες σε διαφορετικές πίστες σκι.


Είμαστε στις Άλπεις, εκεί έχουν πάει διακοπές τα ζώα της Αφρικής και διασκεδάζουν ανεβαίνοντας για σκι, από την πρώτη εύκολη πίστα, μέχρι την τρίτη, την πιο δύσκολη.
Στην πρώτη πίστα, τα cocktails είναι εύκολα, τύπου aperitivo, ενώ στις επόμενες οι μείξεις γίνονται πιο περίπλοκες και σύνθετες. Τα ατού της μικρής λίστας, όπως λέει και ο Κωνσταντίνος, είναι πάρα πολλά. Σε βοηθάει να βρεις το cocktail που είναι κοντά στα γούστα σου. Η λίστα του Meerkat, επιπλέον, είναι ευρηματική και έχει πολύ fun, αυτό που περιμένεις σε ένα bar.


Σε κάθε συνταγή συνδυάζονται μέχρι τέσσερα συστατικά και έτσι οι γεύσεις είναι ξεκάθαρες και ευχάριστες. Ξεκινώντας από την πρώτη πίστα, το «African Fortune» με βάση το gin, μοσχοβολάει περγαμόντο, κουμκουάτ και χαρίζει φοβερή φρεσκάδα στον ουρανίσκο, με νότες ρίγανης. Πηγαίνοντας προς τα πάνω, το «Εspresso Martini» έχει ένταση, ισορροπία, ωραία αρώματα καφέ, σοκολάτας, τόνκα και αξιοπρόσεκτη υφή.


Φτάνοντας στην κορυφή, στην τρίτη κατηγορία, το Vikings Hunt είναι πολύ ιδιαίτερο, με εξαιρετικές φινετσάτες νότες καπνού.
Αξίζει να περιηγηθείτε σε όλες τις πίστες και να καθήσετε στην όμορφη ξύλινη μπάρα, ώστε να έχετε την επαφή με τον Σταμάτη και τον Romain. Για να συνοδεύσετε τα cocktails σας, υπάρχουν επιλογές από νόστιμες μπρουσκέτες.

MEERKAT COCKTAIL SAFARI

Χρήστου Βυζαντίου 7, Κουκάκι
Τηλ. 2130453390

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Οι nominations του 2019

Η λίστα των nominations δεν είναι τελική και ανανεώνεται συνεχώς