× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Υποψήφιο για αθηνόραμα Bar Awards 2018

Μπλε Παπαγάλος

Σύγχρονα cocktails δεμένα με ρετρό αισθητική

Σε μια περιοχή που δεν μας έχει συνηθίσει σε δημιουργικές μείξεις, o Mπλε Παπαγάλος από το ντεμπούτο του έκανε τη διαφορά. Σε ένα ρετρό σκηνικό, στημένο σαν φιλόξενο σαλονάκι, τα φώτα εστιάζουν στη μπάρα. Με οδηγό τον ταλαντούχο bartender Σίμο Ταγαρά, το cocktail μενού αξίζει πολλές δοκιμές.


Διαβάζεις τις προτάσεις στα signature ποτά και η πρώτη αντίδραση είναι να γελάσεις: όλα τα ονόματα των cocktails προέρχονται από τη μετάφραση τίτλων διάσημων ξένων τραγουδιών. Κάποια από αυτά είναι « Η αγάπη θα μας σκάσει» και τα «Κορίτσια θέλουν να περνάνε καλά». Πολύ έξυπνο concept, γιατί σε ένα μπαρ αυτή είναι η ουσία, να διασκεδάζεις. Στον Μπλε Παπαγάλο αυτό είναι το Άλφα και το Ωμέγα. Η μουσική, ο χώρος, τα νόστιμα τσιμπολογήματα και οι τίτλοι των ποτών συνεργούν ώστε να ανεβάσουν την διάθεση.


Ωστόσο, οι συνταγές των cocktails δεν είναι καθόλου απλοϊκές ή κοινότυπες. Κάθε ποτό είναι ιδιαίτερο, πρωτότυπο και έχει τη θέση του μέσα στη συλλογή των προτάσεων, για να ικανοποιεί γούστα και προτιμήσεις της στιγμής.
Ένα από αυτά που ξεχωρίσαμε είναι το “Ακόμα δεν έχω βρει αυτό που ψάχνω”. Ιδανικό cocktail για όσους αγαπάνε τις γλυκές γεύσεις, καθώς  βγάζει ωραίες νότες γλυκών μπαχαρικών, κανέλας και γαρύφαλλου. Πολύ καλό, επίσης, είναι το “Άλλος δαγκώνει τη σκόνη”. Πρόκειται για μια επιτυχημένη παραλλαγή της Paloma, με μαγικές, φινετσάτες νύξεις καπνού.


Αυτοί που θέλουν πιο ιδιαίτερες γεύσεις, πρέπει να δοκιμάσουν το “Κάποιος έβαλε κάτι στο ποτό μου”. Αμέσως θα σκάσουν ωραία αρώματα βοτάνων, με πρώτο και καλύτερο το φασκόμηλο. Για το τέλος αφήστε το “Η αγάπη θα μας σκάσει”, είναι δυνατό, πολύπλοκο, ευχάριστο και παιχνιδιάρικο, φλερτάροντας ανάμεσα στο αλμυρό, το γλυκό και το ξινό.


Στη μπάρα φαίνεται ότι γίνεται πολύ σοβαρή δουλειά. Πολύ συχνά διοργανώνονται θεματικές δοκιμές. Για παράδειγμα, το τελευταίο διάστημα έτρεξαν αφιερώματα σε ουίσκι με βάση την γεωγραφική καταγωγή. Η κάβα θέλει extra προσοχή, γιατί κρύβει πολλές ενδιαφέρουσες ετικέτες. Τελευταίο tip είναι να ρίξετε μια καλή ματιά στον κατάλογο με το ποτά: θα μάθετε πολλά για κάθε spirit.

ΜΠΛΕ ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ

Λεωνίδου 31, Μεταξουργείο
Τηλ. 2110121099

Χορηγός 2020

Υποστηρικτής 2020

Οι nominations του 2019