× Ο θεσμός Οι nominations του 2019 Τα βραβευμένα bars του 2018 Spirit News Χορηγοί

The Clumsies

Ένα μπαρ επιδέξια αδέξιο

Οι «The Clumsies» τελικά αποδεικνύονται λιγότερο αδέξιοι από όσο θέλουν να νομίζουμε, αφού κατάφεραν να αναρριχηθούν μέσα σε λίγα χρόνια στη λίστα με τα κορυφαία μπαρ του κόσμου. Με την άνεση της 6ης θέσης στον ετήσιο κατάλογο με τα 50 καλύτερα μπαρ παγκοσμίως, αναζητούν συνεχώς νέους γευστικούς δρόμους, πειραματίζονται και συνεργάζονται με άλλα σημαντικά μπαρ προσφέροντας μια σημαντική γευστική εμπειρία στην Αθήνα.


Είναι κοινό μυστικό πως στο μπαρ των Clumsies σημαντικό ρόλο παίζει η κουζίνα. Μαγειρικές τεχνικές, υλικά της κουζίνας, ζυμώσεις και μαριναρίσματα αποτελούν μέρος της βασικής φιλοσοφίας του καταλόγου, με συνταγές που πίνονται στο ποτήρι άλλοτε ευχάριστα άλλοτε προβληματίζοντας, σε κάθε περίπτωση, όμως, με αρκετό ενδιαφέρον.


Ο φετινός κατάλογος του Clumsies, καθώς απευθύνεται πλέον και σε ένα παγκόσμιο κοινό, διαθέτει μια εξυπνάδα καθώς ο ίδιος ονομάζεται Genesis ενώ όλα τα cocktails φέρουν αγγλικά ονόματα με ελληνική ρίζα.   


To Nostalgia επιβεβαιώνει απόλυτα το όνομά του, καθώς δίπλα στο ρούμι έρχεται να συνδυαστεί ιδανικά η υπέροχη γεύση ενός μπισκότου Μιράντα σε μορφή ενός σπιτικού ρουμιού, αλλά και bitters της παιδικής μας ηλικίας. Σίγουρα, όμως, κάποιος πρέπει να δοκιμάσει το Phantasmagoria, εξαιρετικό κοκτέιλ με βάση το ουίσκι, σπιτικό mead με μέλι και συνταγή Clumsies, apple soda και αλμυρή καραμέλα.


Μια πλούσια κάρτα συνοδευτικών καθιστά το The Clumsies και προορισμό ελαφρού φαγητού, με επιλογές όπως τα chicken nuggets με τσορίθο και ξινόκρεμα, το ταρτάρ μοσχαριού με πολύσπορη μουστάρδα, mayo-truffle σος ή το fish & chip burger με τραγανό φιλέτο μπακαλιάρου, μαγιονέζα εστραγκόν και τηγανιτές πατάτες. 

CLUMSIES

Πραξιτέλους 30, Κέντρο
Τηλ. 2103232682

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Οι nominations του 2019

Η λίστα των nominations δεν είναι τελική και ανανεώνεται συνεχώς