× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Υποψήφιο για αθηνόραμα Bar Awards 2018

Galaxy restaurant bar Hilton

Κοκτέιλ στην ωραιότερη θέα της πόλης

Το Galaxy είναι ένας προορισμός χωρίς αντίπαλο. Συνυφασμένο με τη ζωή της πόλης πάνω από 5 δεκαετίες, με την ίδια κοσμοπολίτικη αύρα και μια θέα που το έχει χαρακτηρίσει ως ένα από τα ωραιότερα μπαρ του κόσμου. Εντυπωσιακοί φωτισμοί, τεράστια μπάρα, ξενοδοχειακό σέρβις προστίθενται στα πλεονεκτήματα, ενώ το κομμάτι “κοκτέιλ” ανεβαίνει χρόνο με το χρόνο, ακολουθώντας τις μοντέρνες τάσεις.


Πέρα από την επαρκή ποικιλία σε όλα τα αλκοόλ και πολλές premium φιάλες, τα signature cocktails είναι σύνθετα και χρησιμοποιούν σύγχρονες τεχνικές, ενώ σε πολλά συναντάμε εμβληματικά ελληνικά υλικά. Όπως στο Tuvunu, με τζιν, μαστίχα, τσάι, φυσικό χυμό λάιμ και σιρόπι αγαύης, που θα ευχαριστήσει όποιον θέλει κάτι ελαφρύ και δροσιστικό. Στον αντίποδα, το δυνατό Negroni, παλαιωμένο επί 42 ημέρες σε βαρελάκι, με blend από τζιν και σπιτικά bitters, που βγάζει σύνθετα αρώματα μπαχαρικών και εσπεριδοειδών, με εμφανή την παρουσία του ξύλου.


Μια άλλη επιλογή, δροσιστική και ενδιαφέρουσα είναι το Carpe Noctem, όπου το παλαιωμένο ρούμι συνδυάζεται με διάφορα εξωτικά συστατικά, σαν το σιρόπι γιούζου, φρούτα του πάθους, σαμπάνια και μπίτερς και βγάζει ένα κοκτέιλ δροσιστικό, με όμορφες πικρές νότες.


Η πιο ιδιαίτερη επιλογή σίγουρα είναι το Lemon Pie, με λικέρ μαστίχα-λεμόνι, βότκα κίτρο, κρέμα λεμονιού, μαρμελάδα bitter lemon, μαρέγκα, μπισκότο. Η εντυπωσιακή εμφάνιση με τη μαρέγκα από πάνω συμβαδίζει με τη γεύση, που κάνει αυτό το κοκτέιλ να έρχεται πολύ κοντά στο γλυκό.


Στο Galaxy, το barfood έχει αρκετές επιλογές: περιλαμβάνει από ποικιλία σούσι (που ετοιμάζεται επί τόπου), μέχρι μπέργκερ. Συνδυάστε με το κοκτέιλ σας τα carne asada tacos με μοσχαρίσιο φιλέτο, λάχανο πίκλα και pico de gallo ή τα μίνι βοδινά μπέργκερ με τυρί, μαρούλι και ντομάτα σε ψωμί πρέτσελ.


Σε όλα, η απόλυτη συνοδεία θα είναι πάντα η ασύγκριτη θέα μέχρι τη θάλασσα, που παρακινεί να βρίσκεστε εκεί την ώρα που ο ήλιος δύει, για μια μοναδική εμπειρία.

Χορηγός 2020

Υποστηρικτής 2020

Οι nominations του 2019