× Ο θεσμός Οι nominations του 2019 Τα βραβευμένα bars του 2018 Spirit News Χορηγοί

7 Jokers

Kλασική αξία με δυνατά vibes

Τo 7 Jokers είναι ένα μπαρ για πότες, ένα μπαρ που θυμίζει τις παλιές, ανεπιτήδευτες, προ-κρίσης εποχές, όχι για τη διακόσμηση του, που είναι διαχρονική, όσο για το vibe του. Το vibe που συνδυάζει κουστουμάτους 40 something, που χαλαρώνουν μετά το γραφείο γιατί εδώ είναι ξέγνοιαστοι, έστω και για λίγο, με τα κουλ τυπάκια της πόλης, που έρχονται για τη μουσική, τους τουρίστες που… δεν πιστεύουν την τύχη τους με αυτή την ανακάλυψη και τους late night θαμώνες, πολλοί από αυτούς bartenders, που έρχονται για ένα nightcap να κλείσουν το βράδυ τους.


Πίσω από τη μπάρα, ο Σπύρος Αναγνώστου σε ρόλο κονφερασιέ σε τσίρκο, μαγεύει και τιθασεύει τα πλήθη παρέα με τον Alper Deli. Οι προτάσεις τους στα κοκτέιλ καθώς και η διαχείριση των υλικών τους δείχνουν μια σιγουριά και αυτοπεποίθηση που διακρίνει λίγους bartenders στη χώρα μας. Οι κάρτες με τα κοκτέιλ τους είναι δύο, η πρώτη αποτελείται από μερικές low alcohol προτάσεις για early drinking (και όχι μόνο) και τα Fans Favs, τα best sellers δηλαδή όλης της ιστορίας του μαγαζιού.


Από την πρώτη κατηγορία, δοκιμάσαμε το Called “Brew”, όπου το Punt e Mes γίνεται infused σε sous vide με κόκκους καφέ, συνδυάζεται έξυπνα με μαστίχα και σερβίρεται με ξεθυμασμένο τόνικ. Στα All-time Favourites βρίσκεται δικαίως το Negrοnomicon, ένα «μαγειρεμένο» Negroni, όπου το Gin, αφού αρωματιστεί με ιβίσκο και φρούτα σε sous vide, ξεκουράζεται για ένα μήνα σε κεραμικά δοχεία, ενώ το Vermouth που χρησιμοποιείται δεν είναι ένα αλλά ένα blend από 3 και η πίκρα προέρχεται από το Cynar.


Η φετινή λίστα των κοκτέιλ έχει σαν concept τις Επτά Θανάσιμες Αμαρτίες και προτείνει 7 ομότιτλα παρασκευάσματα. Ξεχωρίζει η «Λαγνεία», με βάση το Bourbon, που ξεκινάει με ένα ευχάριστο άρωμα Passion Fruit στη μύτη, αλλά σε εκπλήσσει με έναν ιδιαίτερο συνδυασμό Amontillado Sherry και αλατούχου διαλύματος, που ξεφεύγει από την περπατημένη.


Kαι κάτι ακόμα: κάντε ό,τι πρέπει να κάνετε για να δοκιμάσετε τη χορτόπιτα της κυρίας Κούλας, αξίζει!

SEVEN JOKERS (THE)

Βουλής 7, Κέντρο
Τηλ. 2103219225

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Οι nominations του 2019

Η λίστα των nominations δεν είναι τελική και ανανεώνεται συνεχώς