× Ο θεσμός Οι nominations του 2019 Τα βραβευμένα bars του 2018 Spirit News Χορηγοί

42 Barstronomy

Το 42 μπαίνει δυνατά στη νέα του εποχή

TO 42 Barstronomy Athens είναι πλέον το επόμενο βήμα στο ιστορικό πλέον 42 στην Κολοκοτρώνη, στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Μετά τον Χουσέα, ο επίσης λάτρης του fine drinking Σπύρος Κερκύρας ανέλαβε να το οδηγήσει στη νέα του περίοδο.
 
Στην αισθητική του εξακολουθεί να επικρατεί το ξύλο και οι μπουαζερί, με στιβαρή μπάρα και σκαμπό με πλάτη, για να είναι η κατανάλωση κοκτέιλ άνετη απόλαυση. Αναβαθμισμένο, λίγο πιο “σημερινό”, χωρίς να χάνει την classy αισθητική του, εξακολουθεί να σε στέλνει σε κεντροευρωπαϊκούς ρυθμούς. Η μουσική του, ενώ κράτησε ακούσματα από τις jazz, hip hop, soul, έχει χαρουμενέψει, δίνοντάς σου το έναυσμα για να λικνιστείς με το ποτήρι στο χέρι, σε ρυθμούς λίγο πιο χορευτικούς, σημερινούς και όχι μόνο.


Η κουζίνα του έχει πια οργανωθεί με εμπνευσμένες προτάσεις στο pairing με τα ποτά και κυρίως με τα κοκτέιλ, ενώ προχωράει και σε στιβαρές προτάσεις για dining, καλύπτοντας έτσι την bar restaurant τοποθέτησή του.


Η λίστα με τα κοκτέιλ δεν θα μπορούσε παρά να φέρνει την σφραγίδα του Κερκύρα. Εξαιρετικές κλασικές προτάσεις από αγαπημένα κοκτέιλ όπως το Negroni, Manhattan και άλλα διαχρονικά, ενώ η λίστα με τα signature σε εξωτική διάθεση μοσχοβολάνε παλαιωμένα ρούμια από τις in house παλαιώσεις του 42, όπως το strawberry daiquiri, σε φραουλένιο και τσικλοφουσκάτο φόντο η το Caelic warfare σε στιβαρή βάση old fashion, έντονο, πολύπλοκο και δυνατό.

42 BARSTRONOMY.ATHENS

Κολοκοτρώνη 3, Κέντρο
Τηλ. 2130052153

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Οι nominations του 2019

Η λίστα των nominations δεν είναι τελική και ανανεώνεται συνεχώς