× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Υποψήφιο για αθηνόραμα Bar Awards 2019

Theory Bar & More

Κοκτέιλ με αναφορές σε "αρχέτυπα και σύμβολα" του ασυνείδητου

Το Theory bar είναι ένα όνομα-θρύλος στον κόσμο της ελληνικής bar σκηνής, καθώς υπήρξε φυτώριο πετυχημένων ονομάτων του bartending. Σαν χώρος, παίζει σε δυο ταμπλό μ’ επιτυχία. Εκείνο του all day, με τα ζωντανά vibes, που γεμίζει με νεανικό, κυρίως, κοινό τη σάλα με το μοναστηριακό τραπέζι και τη σχεδόν συνεχόμενη, λόγω της τζαμαρίας, πράσινη αυλή του, ένας χώρος, που δεν σε προδιαθέτει ακριβώς για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της μπάρας στο όλο σχήμα.
Από την άλλη, υπάρχει η μεγάλη ξύλινη μπάρα κι όλη η υπέροχη δουλειά που γίνεται εδώ -κι αν αυτό που σ' ενδιαφέρει είναι το κοκτέιλ, η θέση σου είναι στα άνετα stools, να απολαμβάνεις το πήγαιν' έλα του team, που ετοιμάζει τα ποτά, ακόμα και να πεις δυο κουβέντες μαζί τους. Κι εκεί, βρίσκεσαι στον κόσμο ενός καθαρόαιμου bar.

Το Theory συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία του με τον Γιώργο Δραγάζη πίσω από την μπάρα και το πρωτότυπο concept Archetypes and Symbols (αρχέτυπα και σύμβολα) του ασυνείδητου, που οδηγεί την ομάδα να μεταφέρει κλασικές συνταγές του χθες στο σήμερα, με διαδικασίες όχι μόνο υλικής αλλά και ψυχικής μετουσίωσης.  Όπως και νάναι, μιλάμε για υπέροχα κοκτέιλ! 

Σαν το δυνατό Wise Man (αναφορά στο Brooklyn), με malt και bourbon ουίσκι, βερμούτ, ανθόμελο και τσάι του βουνού, με το τελευταίο να κάνει τη διαφορά. Το The Magician, πάλι, ταιριάζει με μαγική μπαγκέτα πολλά αλκοόλ (ιρλανδέζικο ουίσκι, Καλβαντός, Πόρτο, Κονιάκ, ούζο) με τσάι με αμύγδαλο, μήλο, κανέλα, παντζάρι, σ’ ένα κοκτέιλ απρόσμενο και κομψό, αναφορά στο Ruby Punch. Πολύ κομψό και συγχρόνως στιβαρό το Collective Unconscious, με τζιν, λικέρ βερίκοκκο, bijou syrup, ενώ από την κατηγορία Pair with Tonic ξεχωρίζει το Coffee & Tonic, ένα διάφανο κοκτέιλ, σύνθετο και πρωτότυπο, με πολύ ωραία αίσθηση καφέ και καπνιστές νότες από malt whiskey.

THEORY BAR AND MORE

Πλάτωνος 14, Χαλάνδρι
Τηλ. 2106801633

Χορηγός 2020

Υποστηρικτής 2020

Οι nominations του 2019