× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Υποψήφιο για αθηνόραμα Bar Awards 2019

Γορίλας

Ένας «Γορίλας» μας καλεί στη Θεσσαλονίκη

Μόλις στρίψεις στο στενό της Βέροιας ξεχωρίζει το φωτεινό bar με τους έντονους κίτρινους χρωματισμούς. Μπαίνεις και σου φτιάχνεται η διάθεση με την pop αισθητική και την «ψαγμένη» μουσική.  Ο Γορίλας ενίσχυσε την bar σκηνή της Θεσσαλονίκης ανεβάζοντας τον πήχη πολύ ψηλά. Υπεύθυνος είναι ο Αχιλλέας Πλακίδας, ο φετινός καλύτερος Έλληνας World Class bartender, μαζί με την ομάδα του.

Κάθε τους κατάλογος κρύβει πολύ δουλειά, με πολλές ώρες και πειραματισμούς στο εργαστήριο. Κάνουν δημιουργικές επαναποστάξεις και πολλά εξαιρετικά home made υλικά. Η νέα τους λίστα έχει θέμα τους σούπερ ήρωες, με ένα αναπάντεχο τρικ. Κάθε ήρωας είναι ζωγραφισμένος στο κατάλογο με το πρόσωπο ενός συνεργάτη του bar. Αν και όλες οι συνταγές είναι must taste, ξεκινήστε με το Lucky Sot που παντρεύει με ευρηματικό τρόπο δυο κλασικές συνταγές το Espresso Martini και το Old Fashioned. Το εντυπωσιακό είναι ότι ενώ το cocktail έχει Ιρλανδέζικο ουίσκι, λικέρ κακάο με μπανάνα, espresso με μπισκότο είναι crystal clear.

Χορηγός 2020

Υποστηρικτής 2020

Οι nominations του 2019