× Ο θεσμός Οι nominations του 2019 Τα βραβευμένα bars του 2018 Spirit News Χορηγοί

Barreldier

Tα αρώματα βαρελιού ταιριάζουν σε ένα μοναδικό classic bar

To Barreldier είναι ο Mario Basso και ο Mario Basso είναι το Barreldier. Από τα λίγα μπαρ της Αθήνας, που η προσωπικότητα ενός από τους ιδιοκτήτες, που είναι και ο head bartender, έχει συνδεθεί τόσο βαθιά με τον χώρο και το τι πίνεις εκεί. Στη ζεστή, φιλόξενη ατμόσφαιρα ενός καθαρόαιμου μπαρ, που αποτελεί κλασικό σημείο after office  συνάντησης φανατικών φίλων, το κυρίως θέμα του χώρου είναι η μπάρα, που προσφέρει και την -οπτική και όχι μόνο- επαφή με τον Mario.


Λουστραρισμένο ξύλο, σκαλιστά ράφια, κρεμαστά ποτήρια, δερμάτινα στουλς, πράσινα ρετρό φωτιστικά, ολοκληρώνουν εναν χώρο διαχρονικό. Αυτό, ακριβώς, που ταιριάζει σε ένα μπαρ που χειρίζεται μοναδικά τα classics, που είναι και η φανερή αγάπη του, απλά ή με δυνατά twists. Εδώ, τα πάντα είναι home made, από πουρέδες και bitters μέχρι τα κερασάκια του Manhattan…
 
“Σήμα κατατεθέν”, βέβαια, παραμένουν τα βαρελάκια. Εκεί όπoυ παλαιώνουν τα blends και αρκετά cocktails του Mario, για να φτιάξουν κατόπιν μαγικά Negroni ή Manhattan και να εμπλουτίσουν σε αρώματα και γεύσεις πολλά signature cocktails. Σαν το Smoocher, όπου το τζιν δένει υπέροχα με το Barreldier dry vermouth και λικέρ elderflower με λίγη πίκρα από Campari ή το signature Manhattan, με παλαιωμένο vermouth και εξαιρετικό σώμα. Η παλαίωση των cocktails στα βαρελάκια για κάποιες εβδομάδες προσθέτει μοναδική πολυπλοκότητα στα αρώματα και στη γεύση.


Στο Barreldier μπορεί κανείς να συμπληρώσει γευστικά την παραμονή του με απλό barfood (πολύ καλές οι μπρουσκέτες σολομού) αλλά και με κανονικό φαγητό, όπως μια καρμπονάρα ή ένα χάμπουργκερ.

BARRELDIER

Βουλής 7, Κέντρο
Τηλ. 2103254711

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Οι nominations του 2019

Η λίστα των nominations δεν είναι τελική και ανανεώνεται συνεχώς