× Ο θεσμός Οι nominations του 2019 Τα βραβευμένα bars του 2018 Spirit News Χορηγοί

The Bank Job

Μίξεις που «κλέβουν»

Το σημείο ήταν ιδανικό, αφού ακριβώς στον χώρο αυτό της οδού Κολοκοτρώνη γινόταν κάποτε η καταμέτρηση των χρημάτων της Γενικής Τράπεζας, μια κατάσταση που μπορεί να βάλει φτερά σε έναν αρχιτέκτονα εσωτερικών χώρων και να ανάψει τη φωτιά της έμπνευσής του. Πράγμα που έγινε τελικά. Το παλιό χρηματοκιβώτιο έμεινε στη θέση του και χρησιμοποιείται πλέον σαν πάγκος, όπου πλέκονται ειδύλλια πάνω από τα ποτήρια των cocktails, ο τοίχος έμεινε επίσης «ταλαιπωρημένος» και γυμνός από σοβάδες, ώστε να είναι ορατά τα παλιά τούβλα, εξίσου ταλαιπωρημένο φαντάζει και το ταβάνι, στο οποίο προστέθηκε ένα σιδερένιο πλέγμα, που δίνει την αίσθηση της φυλακής. Γιατί είπαμε ότι μπορεί η ατμόσφαιρα στο The Bank Job να θυμίζει ριφιφί, η ληστεία όμως σπάνια μένει ατιμώρητη, το κόστος πληρώνεται πίσω από τα κάγκελα της φυλακής και αυτό έπρεπε να υπάρχει επίσης.


Αυτά όμως τα γράφαμε και πριν ένα χρόνο και καλά κάνουμε και τα επαναλαμβάνουμε. Ένα μαγαζί με άποψη δεν είναι «ο φούρνος του Νασρεδίν Χότζα», για να αλλάζει προσανατολισμό για πλάκα. Προφανώς αυτό ισχύει για το Bank Job, σε ότι αφορά το περιτύλιγμα. Γιατί σε ότι αφορά το «προϊόν», τα cocktails αλλάζουν και μάλιστα με άποψη και με πρωτοτυπία σύλληψης. Γιατί φέτος το Bank Job «κλέβει» μουσειακούς θησαυρούς, απολαμβάνει την αισθητική τους αξία και τους μετατρέπει σε μικρά γευστικά θαύματα. Όπως μας λένε οι ίδιοι:


«Γύρω από το The Bank Job υπάρχουν θησαυροί ανεκτίμητης αξίας. Εκτίθενται στα μουσεία της πόλης και μας βάζουν ιδέες για απαγορευμένες συλλογές κλοπιμαίων από την αρχαιότητα μέχρι τον προηγούμενο αιώνα. Κρατήστε αυτόν τον χάρτη και περιηγηθείτε στην πόλη μέσα από τα δικά μας μάτια. Μέχρι τότε, απολαύστε τα cocktails μας όπως τα εμπνευστήκαμε από 14 εκθέματα με απίθανες ιστορίες».

THE BANK JOB

Κολοκοτρώνη 13, Κέντρο
Τηλ. 6980743263

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Οι nominations του 2019

Η λίστα των nominations δεν είναι τελική και ανανεώνεται συνεχώς