× Ο θεσμός Οι nominations του 2019 Τα βραβευμένα bars του 2018 Spirit News Χορηγοί

Finca Vigia

Αναφορές στον Hemingway μ΄ένα κοκτέιλ

H Finca Vigia ήταν το σπίτι που έζησε ο Ernest Hemingway στην Αβάνα της Κούβας και μέσα σε αυτό έγραψε δυο από τα πιο αγαπημένα του μυθιστορήματα, το “Για ποιόν χτυπά η καμπάνα” και το “Ο Γέρος και η θάλασσα”. Στη σημερινή Αθήνα, ο Διονύσης Πολάτος και οι συνεργάτες του, μας υποδέχονται στη δική τους Finca Vigia, ένα μπάρ στο Νέο Ψυχικό με ατμόσφαιρα από την παλιά πολυτέλεια της Κούβας της εποχής του Hemingway, μια κάβα που περιλαμβάνει πάνω από 90 διαφορετικά ρούμια, που συλλέγει ο Διονύσης στα ταξίδια του και μια λίστα με κοκτέιλ που αποτείει φόρο τιμής στον Papa και το έργο του.


Η cocktail list χωρίζεται σε δυο κατηγορίες, τα Papa’s Favorites και τα Finca’s Suggestions. Στην πρώτη κατηγορία περιλαμβάνονται cocktails, που αγαπούσε ο ίδιος ο Hemingway και προτείνονται με ένα… book pairing, δηλαδή ένα βιβλίο του που ο πελάτης θα μπορούσε να διαβάσει απολαμβάνοντας το κάθε cocktail. Όπως το περιβόητο Papa Doble, που εδώ προσαρμόζεται στα ελληνικά δεδομένα με την προσθήκη MDry Μαστίχας, και προτείνεται μαζί με το βιβλίο “Islands in the Stream”. Μαζί με τα υλικά, παραθέτονται και ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τη θέση κάθε cocktail στη ζωή του Hemingway.


Από τις προτάσεις της Finca δοκιμάσαμε το The Old Man and the… Mexico, ένα σχεδόν θαλασσινό cocktail, όπου η Tequila από 100% αγαύη συνδυάζεται άψογα με σπιτικό πουρέ αβοκάντο, Mezcal bitters και τσίλι.


Το σίγουρο είναι ότι η Finca Vigia σε εμπνέει να επανεξετάσεις τη σχέση σου με τον Hemingway… Ίσως και με το ρούμι…

FINCA VIGIA

Ολυμπιονικών 304, Νέο Ψυχικό
Τηλ. 2106777698

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Οι nominations του 2019

Η λίστα των nominations δεν είναι τελική και ανανεώνεται συνεχώς