× Ο θεσμός Τα βραβευμένα bars του 2019 Η τελετή βράβευσης Οι nominations του 2019 Spirit News Χορηγοί

Finca Vigia

Κoκτέιλ παρέα με τον Hemingway!

Το κομψό, γεμάτο χρώματα μπαρ του Ψυχικού σε ταξιδεύει κατ’ ευθείαν στην Κούβα, πολύ περισσότερο όταν δοκιμάζεις τα εξωτικά κοκτέιλ του Δονύση Πολάτου, εμπνευσμένα από τα αγαπημένα ποτά του Χέμινγουέι και αισθάνεσαι ότι κάπου εκεί δίπλα σου μπορεί να κάθεται μ΄ ένα ποτήρι κι εκείνος.

Στη Finca Vigia, το σπίτι που έζησε στην Κούβα, ο Χέμινγουέι έγραψε το “Για ποιον χτυπάει η καμπάνα” και το “Ο γέρος και η θάλασσα”, δυο από τα κορυφαία του μυθιστορήματα. Ο χώρος που δημιούργησε ο Διονύσης Πολάτος σαν αναφορά στον συγγραφέα, είναι ζεστός, χαρούμενος, πολύχρωμος, με τα έθνικ και τα ρετρό στοιχεία, που σε μεταφέρουν σε ατμόσφαιρα Κούβας, την εποχή που ήταν ένα κοσμοπολίτικο μέρος. Η συλλογή από πάνω από 90 ρούμια δίνει ειδικό βάρος στο μπαρ.

Τα κοκτέιλ δεν θα μπορούσαν παρά να είναι ανάλογα. Η λίστα εμπνέεται από αγαπημένα ποτά του Χέμινγουέι, με ελαφρές παραλλαγές.  Επί κεφαλής, το δημοφιλές Papa Doble, με εξαιρετική αίσθηση ρουμιού, ένα κοκτέιλ κλασικό, πλούσιο και φρέσκο. Μας άρεσε πολύ και το Gambler’s Jazzy Crusta, ένα δυνατό κοκτέιλ με βάση το κονιάκ, αρωματισμένο βερμούτ και αφρό τσαγιού. Σπουδαίο ρόλο στα κοκτέιλ παίζουν εδώ τα home made blends και υλικά, που ανεβάζουν το επίπεδο των γεύσεων.

FINCA VIGIA

Ολυμπιονικών 304, Νέο Ψυχικό
Τηλ. 2106777698

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Οι nominations του 2019