× Ο θεσμός Οι nominations του 2019 Τα βραβευμένα bars του 2018 Spirit News Χορηγοί

Rockfellas Excelsior

Fine drinking αγκαλιά με τη μουσική, κάτω στον Πειραιά

Με το που μπαίνεις σε αυτόν τον “american” ρετρό, με αρτίστικ στοιχεία χώρο, πάντα με μια wow μουσική επένδυση, καταλαβαίνεις γιατί δεν μπορεί, παρά να είναι φανατικό στέκι όσων αποζητούν τη διασκέδαση στην περιοχή -και όχι μόνο. Νωρίς το βράδυ, ήσυχα ακόμα, κλασικά κι αγαπημένα jazz τραγούδια είναι ό,τι πρέπει για να περιεργαστείς έναν χώρο με ροκ αύρα, φανερά φτιαγμένο με αγάπη, που σε βάζει στην ατμόσφαιρα. Το Rockfellas Excelsior ανήκει σ’ εκείνα τα λίγα μαγαζιά που αντανακλούν την προσωπικότητα του ιδιοκτήτη τους -κι αυτό ακριβώς το κάνει γνήσιο και φιλόξενο.


Οι τοίχοι, αφιερωμένοι στον Johnny Cash, δίνουν ένα χαρακτηριστικό στίγμα. Πίσω από την κλασική μπάρα, πάλι, ξεχωρίζεις μια σειρά από σωστά επιλεγμένες και premium φιάλες, για να διαπιστώσεις το δεύτερο ατού του μαγαζιού, το ποτό. Ο Γιάννης και ο Θάνος Σεμιτέκολος έχουν δημιουργήσει ένα μπιτάτο και ποιοτικό κοκτέιλ “ποτού-μουσικής”, που κάνει το Rockfellas έναν χώρο πραγματικής διασκέδασης.


Υπό τους ήχουν rock, jazz, blues -και όχι μόνο, μουσικών, που παίζουν σε σωστές δόσεις και τις σωστές ώρες, απολαμβάνεις εξαιρετικά ποτά και πρωτότυπα signature κοκτέιλς με πολλά home made υλικά, από την πολύ ενδιαφέρουσα λίστα του Γιάννη Κορυζή, μαέστρου της μπάρας. Κι επειδή ένα dry Martini είναι το πρώτο που σου δίνει το στίγμα, το δικό τους είναι ήπιο και δυνατό μαζί, φινετσάτο και αρωματικό.


Στα must κοκτέιλ που πρέπει να δοκιμάσεις εδώ, είναι το Biracial, σύνθετο, πρωτότυπο, με έντονο τον καπνό του Mezcal και ωραία αίσθηση ελαίων πορτοκαλιού, αλλά και το Catcher in the Rye, που το λες και κλασικό, με ωραίες νότες καφέ. Το εξωτικό The Queen Sensei, πάλι, θα το χαρακτήριζες “αισθαντικό”, μια πρωτότυπη μείξη μπαχαρικών με ωραία αίσθηση elderflower, ενώ το Jasmin Too Kes σε ταξιδεύει Άπω Ανατολή με πολύ ιδιαίτερα αρώματα, όπου ξεχωρίζεις νότες μήλου και τσαγιού.


Βγαίνοντας, αργά τη νύχτα, ο φρέσκος θαλασσινός αέρας σε ανανεώνει και τα κατάρτια των σκαφών της μαρίνας με φόντο τη θάλασσα κάνουν ένα πανέμορφο σκηνικό.

ROCKFELLAS EXCELSIOR

Μαρίνα Ζέας, Πειραιάς
Τηλ. 2104184440

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Οι nominations του 2019

Η λίστα των nominations δεν είναι τελική και ανανεώνεται συνεχώς