× Ο θεσμός Οι nominations του 2019 Τα βραβευμένα bars του 2018 Spirit News Χορηγοί

Cube

Ένα μικρό bar με πολύ καλά cocktails

To Cube Bar, στην πολύβουη οδό Κουμουνδούρου του Βόλου, έχει το ιδανικό μέγεθος. Είναι αρκετά μεγάλο για να χωράει πολλές από τις κεφάτες παρέες του Βόλου, άλλα συγχρόνως αρκετά μικρό, ώστε να το νιώθεις οικείο και να σε ξέρει το προσωπικό. Βέβαια, η φιλοξενία είναι στο αίμα του bartender και ιδιοκτήτη Γιαννέλου Παρίση, που μετά από την… “πρακτκή” του πίσω από μπάρες της Αθήνας, επέστρεψε στην πόλη του για να βάλει κι εκεί τη δική του πινελιά.


Ο χώρος φωτεινός και χαρούμενος, σε κάνει να χαμογελάς με την τροπική του ταπετσαρία, ενώ, το πολύ ενημερωμένο μπάρ, δεσπόζει στον χώρο και σε προϊδεάζει για την ποιότητα των κοκτέιλ που θα ακολουθήσουν.


Το Cocktail list του Cube χωρίζει τις προτάσεις του ανάλογα με την αλκοολική τους βάση και δανείζεται ονόματα από αγαπημένα τραγούδια. Ξεφυλλίζοντας τον μέχρι το τέλος, μαθαίνεις και κάτι παραπάνω, αφού υπάρχει και ένα λεξικό για τις “άγνωστες” για ορισμένους λέξεις του καταλόγου, όπως το Cordial ή το Elderflower.


Το Buffalo Soldier είναι ένα άκρως καλοκαιρινό Julep, που συνδυάζει άψογα το ροδάκινο, με το Bourbon, τον δυόσμο και το μέλι. Ο φετινός κατάλογος, επίσης, πάει ένα βήμα παρακάτω και προτείνει μια σειρά από πειραγμένα Zombies, με μυστικά bitters και διαφορετικά αρωματικά, καθώς και Negronis, με διαφορετική αλκοολική βάση το καθένα. Εδώ, ξεχωρίζει το ελληνικό Zombie, με Μαστίχα, Τεντούρα και σιρόπι ρόδι. Τέλος, από την κατηγορία με τα “unusual” spirits, δοκιμάστε ένα Scandinavian Daiquiri με Aquavit, ανανά και βανίλια.


“God Save the Quality Bars” όπως λέει και το μότο του μαγαζιού.

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Οι nominations του 2019

Η λίστα των nominations δεν είναι τελική και ανανεώνεται συνεχώς