× Ο θεσμός Οι nominations του 2019 Τα βραβευμένα bars του 2018 Spirit News Χορηγοί

Blue Gin

Το ατμοσφαιρικό bar των Ιωαννίνων

Μπορεί να είναι "κρυμμένο" στον πρώτο όροφο ενός παλιού, γραφικού κτιρίου, γεμάτο από ρετρό αντικείμενα, ωστόσο συγκαταλέγεται στα καλύτερα cocktail bars των Ιωαννίνων και όχι άδικα. Πίσω από τη μεγάλη μπάρα, ο Βαγγέλης Πάκιος μας εντυπωσίασε ευχάριστα με τις δημιουργικές του μείξεις.


Εδώ, την τιμητική τους έχουν τα ελληνικά αποστάγματα, τα οποία αναδεικνύονται εξαιρετικά σε ευφάνταστα cocktails με χειροποίητες πρώτες ύλες.


Από τα signature cocktails του ξύλινου καταλόγου, ξεχωρίσαμε το Barbacoa Twist με mezcal, χυμό λάιμ, σιρόπι τσίλι, σιρόπι τζίντζερ και πουρέ μάνγκο. Ο καπνός έχει ενσωματωθεί εξαιρετικά και το τσίλι στην επίγευση αναδεικνύει το mezcal. Πολύ καλό και το Dominican Mood με ρούμι Brugal anejo-blanco, χυμό λάιμ, σιρόπι κανέλας, και φρέσκο πουρέ ανανά, που βγάζει την ωραία φρεσκάδα του εξωτικού φρούτου.


Ωραία ιδέα, ότι μπορεί κανείς να συνθέσει και το δικό του κοκτέιλ, επιλέγοντας ως πρώτη ύλη ρούμι, τζιν ή βότκα και προσθέτοντας μια σειρά από υλικά που τους ταιριάζουν, ανάλογα με τις γευστικές του προτιμήσεις.

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Οι nominations του 2019

Η λίστα των nominations δεν είναι τελική και ανανεώνεται συνεχώς