× Ο θεσμός Οι nominations του 2019 Τα βραβευμένα bars του 2018 Spirit News Χορηγοί

Bartesera

Το πανέμορφο αίθριο είναι πλέον δυνατό bartending spot

Οι περισσότεροι γνωρίζουν το όμορφο αίθριο της στοάς Πραξιτέλους στην Κολοκοτρώνη, αφού πρόκειται για ένα αγαπημένο all day στέκι του κέντρου. Λίγοι όμως ξέρουν, ότι πριν περάσει στα χέρια των σημερινών ιδιοκτητών, το 2005, ο χώρος ήταν ένας τεράστιος, ρημαγμένος περιστεριώνας!  Γιατί “Βartesera"; Γιατί συνδυάζει το bar με το sera, που λόγω του αιθρίου που σκεπάζει την εσωτερική αυλή, κάνει ωραία την εναλλαγή μέρας και νύχτας. Και Tesera γιατί... τέσσερις είναι οι ιδιοκτήτες του. 


Το Bartesera, που εκτός των άλλων αγαπά και την τέχνη και φιλοξενεί συχνά εκθέσεις, πρόσφατα μας συστήθηκε από την αρχή, αφού μετά την τελαυταία του ανακαίνιση έδωσε περισσότερο βάρος στα κοκτέιλ του, με επικεφαλής τον ταλαντούχο Αλέξανδρο Δοντά. Πλέον, διαθέτει δύο δυνατές μπάρες κι έναν προσεγμένο και ελκυστικό κατάλογο. Αυτό που θέλησαν να δώσουν στον ανακαινισμένο χώρο, είναι η μορφή ενός safari tropical bar με urban χαρακτήρα, τόσο με τα φυτά του εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, όσο και με τα κοκτέιλ που εμπνέονται από τη Μεσόγειο και τα exotic ή tiki ποτά. Η μουσική δεν μπορεί παρά να ακολουθεί αυτό το σκεπτικό, δηλαδή παίζει σε afro, indie ρυθμούς.


Εξαιρετικό κοκτέιλ το "Il Nonno”, με το βερμούτ με μαστίχα, το τζιν και την ελιά να δένουν τέλεια, και πολύ καλό, σοφιστικέ το "Secret Garden" με το τζιν να βγαίνει πολύ ωραία σε ταιριαστό συνδυασμό με το λικέρ και το σέρι.

BARTESERA

Κολοκοτρώνη 25, στοά Πραξιτέλους, Κέντρο
Τηλ. 2103229805

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Οι nominations του 2019

Η λίστα των nominations δεν είναι τελική και ανανεώνεται συνεχώς