× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Υποψήφιο για αθηνόραμα Bar Awards 2019

Παλιάτσος

Εκεί ψηλά, στο πιο ατμοσφαιρικό μπαρ της Αθήνας!

All day music bar restaurant από το 2013!  Αν υπάρχει ένας χώρος, που θα σε ενέπνεε για ρομαντικές εξόδους το ίδιο όσο και για party διασκέδαση με τους φίλους σου ή για όμορφα live ακούσματα, αυτό είναι ο Παλιάτσος. Το αγαπημένο μπαρ-εστιατόριο όλης της Αθήνας -και όχι μόνο. Η παλιά πλατεία της Πεντέλης ταιριάζει γάντι σ΄ αυτό το εξωπραγματικό “σπίτι”, που θυμίζει λίγο παραμύθι, κάτι από intellectuel vintage, λίγο country chic κατοικία στο βουνό, συνδυασμένο με μια κλασική, αστεράτη μπάρα, με ωραία ρετρό στοιχεία.

Έπιπλα αντίκες δημιουργούν ζεστές γωνιές, το τζάκι σε κάνει να ταξιδεύεις, τα διαφορετικά διακοσμητικά στοιχεία είναι οπτική περιπέτεια, ο γλυκός φωτισμός λούζει τα πάντα και όλα αποπνέουν μια αύρα μαγική. Το πακέτο παίζει δυνατά χειμώνα-καλοκαίρι, όταν ανοίγει και το μπαρ της όμορφης αυλής, εξίσου ατμοσφαιρικό και ρομαντικό.

Στο μπαρ, ο Ανδρέας Δημόπουλος φέτος έχει ετοιμάσει μια λίστα με πρωτότυπα όσο και εντυπωσιακά στην εμφάνιση κοκτέιλ, με concept που ταιριάζει στον χώρο: χαρακτηριστικές φυσιογνωμίες από έργα του Σαίξπηρ. Αρχίζοντας με τη Λευκή Σανγκρία, ένα λιτό αλλά υπέροχο aperitivo με βάση το Moscato, προχωράμε στο πλούσιο The Porter, με βαθιά φρουτένια αίσθηση, το Touchstone, που συνδυάζει αριστοτεχνικά μπίρα με ουίσκι και πικραμύγδαλο και το κομψό The Gravediggers, ένα κοκτέιλ που ξεχειλίζει αρώματα φρούτων και βοτάνων.

Το θέμα φαγητό, ο Παλιάτσος το αγκαλιάζει ολοκληρωμένα. Επιλογές κλασικές, που ταιριάζουν στο concept του bar restaurant, αλλά με πλούσια λίστα, που ικανοποιεί κάθε γούστο. Καλοφτιαγμένο ταρτάρ τόνου συνδυασμένο με χαβιάρι γι’ αρχή, αλλά μην προσπεράσετε τις γαρίδες με σπαράγγια και το ριζότο με τόνο. Από τα burgers, ξεχωρίζει εκείνο με τα μοσχαρίσια φιλετάκια με μανιτάρια και κρέμα τυριών ενώ και οι πίτσες του Παλιάτσου έχουν φανατικούς φίλους. Για τους πιο κλασικούς, η ταλιάτα από μικρό μοσχαράκι είναι πολύ καλή. Στα γλυκά, τέλος, δοκιμάστε τον σιμιγδαλένιο χαλβά με ξερά φρούτα και παγωτό κανέλα.

ΠΑΛΙΑΤΣΟΣ

Λάμπη Σουβαλιώτη & Πλ. Αγ. Τριάδας, Πεντέλη
Τηλ. 2108100889

Χορηγός 2020

Υποστηρικτής 2020

Οι nominations του 2019