× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Υποψήφιο για αθηνόραμα Bar Awards 2019

Ρετούς

Κοκτέιλ και vibes που ξεσηκώνουν τα Τρίκαλα

Το Ρετούς, στην καρδιά των Τρικάλων, ξεκινάει δυνατά από το πρωί. Με καφέδες διαφορετικούς και ψαγμένους, καθώς εδώ τη γνωρίζουν την τέχνη. Specialty single estate coffees, cold brew παίζουν δυνατά στο μπαρ, που φωτίζει τη μέρα της όμορφης πόλης. Και μετά… Μετά, καθώς μεγαλώνει το βράδυ, τα vibes δυναμώνουν και γρήγορα ο χώρος γεμίζει ασφυκτικά από νέο, χαρούμενο κόσμο. Εδώ, η μπάρα έχει τον πρώτο λόγο.

Το Ρετούς φτιάχτηκε μέσα σ’ ένα παλιό φωτογραφείο και τα σημάδια της πρώην χρήσης έχουν μείνει, μαζί με λίγους ασοβάντιστους τοίχους να δίνουν έναν βιομηχανικό ρετρό χαρακτήρα στο μέρος. Στον  εσωτερικό χώρο όλα παίζονται γύρω από τη μπάρα. Και μιλάμε για ωραίο “παχνίδι”. Η κεφάτη και αεικίνητη ομάδα των bartenders χτυπάει τα shaker ασταμάτητα, επικοινωνεί, κερνάει, οι μουσικές ξεσηκώνουν, η ατόσφαιρα ανεβαίνει.

Τα κοκτέιλς είναι πρωτότυπα και παίζουν πάνω σε ένα υπέροχο concept, που βασίζεται στα 4 στοιχεία της φύσης κι έχει προβληθεί με αντίστοιχα εξαιρετικά βιντεάκια. Στη λίστα παρουσιάζονται μέσω μιας εφαρμογής, όπου ο κάθε πελάτης σκανάρει το αντίστοιχο qr code και αυτομάτως μπορεί να δει στο κινητό του το αντίστοιχο video. Μετέωρα, Περτούλι, λίμνη Πλαστήρα, θεσσαλικός κάμπος, παρουσιάζονται με μοναδικό τρόπο, που καθρεφτίζεται θεωρητικά και στα κοκτέιλ: Αέρας, Γη, Φωτιά, Νερό.

Η Γη, με ωραίες βοτανικές νότες νερού ντομάτας, σέλερι, home made σιρόπι τσουκνίδας και spicy νότες αιτιολογεί πλήρως το όνομά της, το ίδιο και η Φωτιά, με ουίσκι, mezcal, σιρόπι παντζάρι-τζίντζερ, firewater bitters, ένα κοκτέιλ που καπνίζεται μπροστά σου πριν σερβιριστεί! Έντονες νότες καπνού, δυνατό αλκοόλ και spicy επίγευση γοητεύουν όσους αγαπούν την ένταση.

Η λίστα περιλαμβάνει και άλλα signature, με πρωτότυπους και ψαγμένους συνδυασμούς.

Χορηγός 2020

Υποστηρικτής 2020

Οι nominations του 2019