× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Υποψήφιο για αθηνόραμα Bar Awards 2019

Βlack Duck Multiplarte

Το καλλιτεχνικό all day που αγάπησε η Αθήνα

Ο αγαπημένος χώρος καθημερινής ανάπαυλας των Αθηναίων, συνδεδεμένος εδώ και χρόνια με τον κόσμο της τέχνης και του πολιτισμού, έμπνευση της Ντόρας Ρίζου σε “σκηνοθεσία” του Guy Stefanou, δεν παύει να ανανεώνεται και να φρεσκάρει την εμφάνιση και τις παροχές του.

Το Black Duck είναι, πλέον, κλασικός χώρος συνάντησης στο κέντρο της πόλης και προσφέρει ό,τι χρειάζεται κάθε στιγμή της ημέρας: εξαιρετικούς καφέδες, ωραία ποτά, προσεγμένο φαγητό, σε έναν χώρο υψηλής αισθητικής και σ’ έναν ρομαντικό κήπο από τους λίγους της πόλης. Όλα αυτά, μέσα σε ένα άκρως καλλιτεχνικό περιβάλλον, που συχνά μετατρέπεται σε γκαλερί ή φιλοξενεί μουσικές βραδιές και άλλες εκδηλώσεις.

Το μπαρ προσφέρει τα πάντα: από επιλεγμένα premium αλκοόλ και τα μεγάλα classics ως ωραία signature cocktails, που είναι και το θέμα μας. Ο Χάρης Κέκης έχει φτιάξει μια συλλογή από κομψά και ευχάριστα ποτά, που δεν τους λείπει η πρωτοτυπία. Η λίστα, με τον έξυπνο τίτλο Duck Tails, περιλαμβάνει 8 signature κοκτέιλς με τη λέξη duck πάντα στον τίτλο!

Παιχνιδιάρικη αίσθηση πιπεριού στο The Pink Pepper Duck με βάση το ρούμι, όπου τον τόνο δίνει το ροζ πιπέρι, το τζίντζερ και η κανέλα, ευχάριστο και αισθησιακό, ενώ το πρωτότυπο Island Duck έχει γοητευτικά βοτανικά αρώματα θυμαριού, βασιλικού και δεντρολίβανου, που μπλέκονται όμορφα με νότες μαστίχας και τζίντζερ και το Duckito συνδυάζει την τεκίλα με πικραμύγδαλο, triple sec και χυμό από ροζ γκρέιπφρουτ.

Οι γεύσεις, εδώ, κινούνται σε Μεσογειακά μονοπάτια, χωρίς να λείπει μια ταξιδιάρικη τάση. Ceviche από ψάρι ημέρας με εσπεριδοειδή, τόνος tataki σε ρύζι sushi, ριζότο με μανιτάρια είναι μερικές επιλογές πρώτων πιάτων, ενώ η κουζίνα φτιάχνει καθημερινά φρέσκα ζυμαρικά σε διαφορετική εκδοχή, όπως με pesto ρόκας. Στα κυρίως, ξεχωρίζει το χοιρινό σιρλόιν με ψητή γλυκοπατάτα, φασκόμηλο και μαρμελάδα χουρμά, μεταξύ άλλων.

BLACK DUCK

Χρ. Λαδά 9Α, Κέντρο
Τηλ. 2103234760

Χορηγός 2020

Υποστηρικτής 2020

Οι nominations του 2019