× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Υποψήφιο για αθηνόραμα Bar Awards 2019

The Bitters Bar

Το καθαρόαιμο street bar του Ηρακλείου εκπέμπει speakeasy ρυθμούς

Στη στοά της Πλατείας των Λιονταριών του Ηρακλείου, θα συναντήσεις ένα μικρό μπαρ, που θα σε ξαφνιάσει με την αυθεντικότητά του. Αρκεί να ρίξεις μια ματιά στον ζεστό, με στοιχεία 1920’s ρετρό χώρο, στις φιάλες με τα αλκοόλ πίσω από την μπάρα και να πιάσεις κουβέντα με τον Δημήτρη Μοσκοφίδη, δημιουργό και ψυχή του, ενώ σου ετοιμάζει κάποιο ποτό. Θα σου πει, ότι είχε στον νου του τα speakeasy bars της ποτοαπαγόρευσης, ίσως γιατί πράγματι και το Bitters είναι ένα “μυστικό” όσων γνωρίζουν από γνήσια, μπαρίστικη ατμόσφαιρα.

Το μικρό, χαριτωμένο εσωτερικό, όπου κυριαρχεί η μπάρα, δεν αφήνει αμφιβολία, ότι εδώ έρχεσαι για καλά ποτά και καλή μουσική, που κάποιες φορές χωράει και live. Αγαπημένος τόπος συνάντησης πολλών ηρακλειωτών και αρκετών επώνυμων, που εκτιμούν την low profile γνησιότητα. Τις ώρες που η στοά ησυχάζει, το Bitters απλώνει τραπεζάκια έξω, που γεμίζουν αμέσως από κοινό κάθε ηλικίας, για καφέ ή ποτό.

Mια ματιά στη λίστα, σε ενημερώνει για την ψαγμένη κάβα, με πολλά και καλά αλκοόλ και για τις πολλές επιλογές στα μεγάλα classic cocktails. Τα 10 house cocktails έχουν ιδιαίτερο, έντονα αρωματικό χαρακτήρα. Για να πάρουμε μια ιδέα, στο The Bitters House το τζίντζερ με το καρδάμωμο δίνουν τον τόνο, ενώ το φρέσκο ροζ γκρέιπφρουτ και το λεμόνι προσθέτουν ωραία οξύτητα και κομψές πικρές νότες. Στο Bell Bottom, το παλαιωμένο ρούμι δημιουργεί ένα ωραίο σώμα με το μπαχαρένιο βερμούτ και τις εξωτικές φρουτένιες νότες του passion fruit, ενώ ο δυόσμος προσθέτει τσαχπινιά. Το τολμηρό και πρωτότυπο Cat’s Meow ενσωματώνει με δεξιοτεχνία ιρλανδέζικο ουίσκι και το συνδυάζει με σπιτική gingerbeer, που δίνει τον τόνο, ενώ η βανίλια και τα bitters σοκολάτας το κάνουν πιο σύνθετο.

Με όλα αυτά, το Bitters εκπέμπει μια ανεπιτήδευτη οικειότητα και γίνεται εύκολα η αγαπημένη σου στάση στην πόλη, από το πρωί μέχρι αργά τη νύχτα. Και αξίζει μια αναφορά στο επιμελημένο και καλόγουστο site, που το υποστηρίζει.

Χορηγός 2020

Υποστηρικτής 2020

Οι nominations του 2019