× Ο θεσμός Τα βραβευμένα bars του 2019 Η τελετή βράβευσης Οι nominations του 2019 Spirit News Χορηγοί

Zonars Athens

Glamour και αστική αύρα συμβαδίζουν με high class cocktails

Η νέα εποχή του ιστορικού χώρου της Πανεπιστημίου, που συνδέθηκε με την αφρόκρεμα της Αθήνας επί πολλές δεκαετίες, φέρνει τη σφραγίδα των αδελφών Πανά και δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από το glamour άλλων εποχών. Αριστοκρατική πολυτέλεια, ακριβά διακοσμητικά κομμάτια, ωραίος χώρος, που αν και μεγάλος, διατηρεί cosy γωνιές και σε αγκαλιάζει.

Το μεγάλο πολυτελές μπαρ, με highlight τον εντυπωσιακό φωτισμό του, δίνει έναν μοντέρνο τόνο στη διακόσμηση και γίνεται ένας χώρος μέσα στον χώρο, με γνήσια μπαρίστικη αύρα, που μαζεύει το κοινό του. Φυσικά, σε αυτό συμβάλλει η πληθωρική παρουσία της Μυρσίνης Σπανέλη, που είναι κάτι περισσότερο από bar manager: γελαστή και επικοινωνιακή, υπογράφει την προσωπικότητα του μπαρ και είναι η ψυχή του. Στο οργανωμένο εργαστήρι της “μαγειρεύονται” τα home made υλικά, με μοντέρνες τεχνικές και γίνονται οι δοκιμές. Με έναν κατάλογο από ξεχωριστά κοκτέιλ, ανεβάζει το όνομα Zonars δυνατά στην αθηναϊκή μπαρ σκηνή.

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει η κατηγορία “Impeccable Classics”, με τρεις ενότητες, τα “Vintage cocktails with a twist”, τα “Tiki culture tribute” και τα “Fancy Bubbles & Aperitivo”, με αναφορά στην προέλευση των συνταγών κάθε κοκτέιλ. Η εξαιρετική δουλειά της Μυρσίνης με ποτά που σου μένουν στη μνήμη, φαίνεται σε όλα, αλλά ας αναφέρουμε το υπέροχο Negroni και το μαγευτικό Vieux Carré, με bourbon ουίσκι, κονιάκ και βερμούτ μεταξύ άλλων, το Dry Martini/Dirty, με την τόλμη της άλμη ελιάς, το εξωτικό Hemingway Daiquiri, το ορεκτικό Gastro Gin.

Σίγουρα το όνομα Zonars παίζει σήμερα δυνατά και στην κατηγορία “μπαρ”.

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Οι nominations του 2019