Έχουν πάντα ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι θεματικές και πολύ κονσεπτικές λίστες που λανσάρει ο Μανώλης Λυκιαρδόπουλος στο μόνιμα γεμάτο μπαρ της Σκουλενίου, και η τελευταία του δεν ξεφεύγει από τον κανόνα. Και μόνο που ξεφυλλίζεις τον κατάλογο με τίτλο «Go Native» ταξιδεύεις προς κάθε μεριά της Ελλάδας, καθώς στόχος του ταλαντούχου bartender είναι να αναδείξει τις εκλεκτές πρώτες ύλες από μικρούς παραγωγούς, οι οποίες γίνονται βάση για πολλά και δημιουργικά κοκτέιλ. Είναι μάλιστα χωρισμένες σε τέσσερις κατηγορίες -φρούτα και λαχανικά, βότανα και μπαχαρικά, αποστάγματα, ξηροί καρποί και γαλακτοκομικά-, έχοντας στο τέλος ένα επεξηγηματικό γλωσσάρι σχετικά με τις ιδιότητες και την προέλευσή τους. Η βόλτα ξεκινά με pop και παιχνιδιάρικες προτάσεις σαν το Tsoureki Negroni με τσίπουρο Δεκαράκι, το Καϊμάκι Vissino με μαστίχα Skinos και το Espresso OPA Martini, με βότκα αρωματισμένη με μουστοκούλουρο, αλλά μπαίνει και σε ιδιαιτέρως απαιτητικά μονοπάτια αν ακολουθήσετε την σοφιστικέ οδό του Aegean Wet, που μπλέκει μοναδικά ένα Dry Martini με ηλιόλουστες νότες από τσίπουρο, κάπαρη, ελιές και κρίταμο τουρσί.
Σκουλενίου 2, κέντρο
2103314674
facebook.com/Odori-Vermuteria-Di-Atene-1020486714694919
Η λίστα των υποψηφιοτήτων ανανεώνεται διαρκώς μέχρι το πέρας των δοκιμών