Ο «Γορίλας» των Αχιλλέα Πλακίδα, Σωτήρη Πέτρου, Μάριου και Ελίνας Ζλατίνη ήταν η φετινή δυνατή άφιξη στα Λαδάδικα. Με pop art διάθεση και κίτρινο φόντο τα παιδιά πάντρεψαν το fine drinking με τη διασκέδαση. Ο κατάλογός τους είναι εποχικός, ανάλογα με τα φρέσκα υλικά που βρίσκουν στην αγορά, και όλα τα συστατικά των cocktails είναι χειροποίητα. Χαρακτηριστικά παραδείγματα το εκπληκτικό σιρόπι από φιστίκι Αιγίνης, η δροσερή ginger beer και το αρωματικό λικέρ φραγκοστάφυλο. Σε όλα τα παραπάνω, τέλος, αξίζει να προσθέσουμε τα tailor made ποτήρια με γορίλες και μπανάνες
Iδιοκτήτης: Αχιλλέας Πλακίδας, Σωτήρης Πέτρου, Μάριος και Ελίνα Ζλατίνη, Αχιλλέας Πλακίδας
Bar Manager: Σωτήρης Πέτρου
Head Bartender: Αχιλλέας Πλακίδας
Bartender: Βαγγέλης Σιγκρίδης, Σάκης Γιαρτιμίδης, Γαβριήλ Κάσσος, Γαβριήλ Κάσσος, Γιώργος Νούλης, Δημήτρης Καϊταλίδης, Σάκης Γιαρτιμίδης
Βεροίας 3, Θεσσαλονίκη
facebook.com/gorillabarskg/
Οι χορηγοί των αθηνόραμα Bar Awards - Shaker Trophy 2017 συμμετείχαν ενεργά σε όλο το φετινό σαφάρι. Ειδικότερα το Perrier και το Lipton Ice tea, κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης των bar της Ελλάδας, αποτέλεσαν τον καμβά για ευρηματικά tailor made cocktails, χωρίς αλκοόλ. Δοκιμάσαμε πολλές ωραίες εκδοχές, οι καλύτερες βραβεύτηκαν από το Perrier και τη Lipton.
Στο «Baba Au Rum», με φόντο τους φοίνικες και εισιτήριο το on the spot cocktail Tiki Soda, κάναμε ένα απολαυστικό εξωτικό ταξίδι. Το Perrier μπήκε σε ποτήρι highball και ανακατεύτηκε με το ιδιαίτερο τροπικό σιρόπι μαρακούγια, αρωματικό κεράσι, πικάντικο μπαχάρι και ζωηρά εσπεριδοειδή. Οι παιχνιδιάρικες φυσαλίδες του Perrier ανέβασαν τις εντάσεις στον ουρανίσκο ακόμα παραπάνω και κέρδισαν τις εντυπώσεις. Το αποτέλεσμα, ένα ευχάριστο cocktail χωρίς αλκοόλ, αλλά γεμάτο πλούσιες και σύνθετες νότες που μένουν ως επίγευση και σε κάνουν να περνάς καλά.
Στο «Borsalino» ο Σταμάτης Σταματιάδης ακολούθησε πιστά τις οργανοληπτικές κατευθύνσεις της επιτροπής και χτύπησε στο σέικερ το απόλυτο customize cocktail. Βασικό στοιχείο της επιτυχημένης γεύσης, το Lipton Ice tea λεμόνι, που έκανε εξαιρετικό ντουέτο με το μέλι, το χρένο και το βασιλικό. H καλή οξύτητα του τσαγιού έδωσε έχτρα φρεσκάδα και όγκο στο no alcohol cocktail και ισορρόπησε με μαγικό τρόπο τη γλυκύτητα του μελιού. Αξίζει κάποιος να το δοκιμάσει, ως εναλλακτικό aperitivo, και να φρεσκάρει αμέσως τον ουρανίσκο του. Το μυστικό είναι το Lipton να είναι παγωμένο και να ανακατευτεί καλά με το μέλι.