Αυτό το ζεστό και πολύχρωμο σαλονάκι των ’50s στην Κλειτίου ξεκίνησε να σερβίρει το 2009 κονσεπτικά cocktails και από τότε δεν έχει σταματήσει να εμπνέει και να ανεβάζει την μπαρ σκηνή της Αθήνας. Όλα σε αυτό το μαγαζί έχουν να κάνουν με την καρδιά. Ο Θάνος αγαπάει το ρούμι και το τιμά με εξαιρετικές ετικέτες, που δεν βρίσκεις πουθενά αλλού. Η λίστα είναι ζηλευτή κι εμπλουτίζεται από τις cocktail επιλογές που φέτος εμπνέονται από την αβανγκάρντ σκηνή.
Iδιοκτήτης: Θάνος Προυναρούς, Θάνος Προυναρούς
Head Bartender: Θάνος Προυναρούς, Θάνος Προυναρούς
Bartender: Ηλίας Στεργιόπουλος, Νίκος Γαρτζολάκης, Φαίδωνας Παπακωνσταντίνου, Ηλίας Στεργιόπουλος, Νίκος Γαρτζολάκης , Πάνος Φατούρος, Φαίδωνας Παπακωνσταντίνου
Κλειτίου 6, κέντρο
2117109140
https://www.babaaurum.com
facebook.com/Baba-Au-Rum-430059097078269
Οι χορηγοί των αθηνόραμα Bar Awards - Shaker Trophy 2017 συμμετείχαν ενεργά σε όλο το φετινό σαφάρι. Ειδικότερα το Perrier και το Lipton Ice tea, κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης των bar της Ελλάδας, αποτέλεσαν τον καμβά για ευρηματικά tailor made cocktails, χωρίς αλκοόλ. Δοκιμάσαμε πολλές ωραίες εκδοχές, οι καλύτερες βραβεύτηκαν από το Perrier και τη Lipton.
Στο «Baba Au Rum», με φόντο τους φοίνικες και εισιτήριο το on the spot cocktail Tiki Soda, κάναμε ένα απολαυστικό εξωτικό ταξίδι. Το Perrier μπήκε σε ποτήρι highball και ανακατεύτηκε με το ιδιαίτερο τροπικό σιρόπι μαρακούγια, αρωματικό κεράσι, πικάντικο μπαχάρι και ζωηρά εσπεριδοειδή. Οι παιχνιδιάρικες φυσαλίδες του Perrier ανέβασαν τις εντάσεις στον ουρανίσκο ακόμα παραπάνω και κέρδισαν τις εντυπώσεις. Το αποτέλεσμα, ένα ευχάριστο cocktail χωρίς αλκοόλ, αλλά γεμάτο πλούσιες και σύνθετες νότες που μένουν ως επίγευση και σε κάνουν να περνάς καλά.
Στο «Borsalino» ο Σταμάτης Σταματιάδης ακολούθησε πιστά τις οργανοληπτικές κατευθύνσεις της επιτροπής και χτύπησε στο σέικερ το απόλυτο customize cocktail. Βασικό στοιχείο της επιτυχημένης γεύσης, το Lipton Ice tea λεμόνι, που έκανε εξαιρετικό ντουέτο με το μέλι, το χρένο και το βασιλικό. H καλή οξύτητα του τσαγιού έδωσε έχτρα φρεσκάδα και όγκο στο no alcohol cocktail και ισορρόπησε με μαγικό τρόπο τη γλυκύτητα του μελιού. Αξίζει κάποιος να το δοκιμάσει, ως εναλλακτικό aperitivo, και να φρεσκάρει αμέσως τον ουρανίσκο του. Το μυστικό είναι το Lipton να είναι παγωμένο και να ανακατευτεί καλά με το μέλι.