Ο ανατρεπτικός χώρος, με δωμάτια, αυλές και χαγιάτια να περιστοιχίζουν το mainstream bar, ένα εργαστήριο από το οποίο βγαίνουν μείξεις με πρωτοποριακές τεχνικές και μοναδικά in-house συστατικά και ένα team που έχει αποδείξει ότι μόνο… αδέξιο δεν είναι έχουν φέρει το «Clumsies» στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης. Εμείς επιμένουμε στο ποτήρι, που φιλοξενεί μερικά από τα πιο κομψά και σύνθετα κοκτέιλ της μπαρ σκηνής μας, με μια αναφορά στην επίσης ανατρεπτική λίστα, που μοιάζει αόρατη, αλλά δεν είναι!
Iδιοκτήτης: Βασίλης Κυρίτσης , Γιώργος Καίσαρης, Θανάσης Τσουνάκας, Λευτέρης Γεωργόπουλος, Νίκος Μπάκουλης
Head Bartender: Βασίλης Κυρίτσης , Νίκος Μπάκουλης
Πραξιτέλους 30, κέντρο
2103232682
www.theclumsies.gr
facebook.com/The-Clumsies-1522440224704315/
Κάθε γευσιγνωστική επίσκεψη της επιτροπής των αθηνόραμα Bar Awards ολοκληρώνεται με δυο κοκτέιλ on the spot, που ενεργοποιούν τη φαντασία και αξιολογούν την ετοιμότητα των bartenders. Στο ένα πρωταγωνιστεί η Mdry Mastiha από την ιδιαίτερη σειρά The Local Spirit Project (Mdry, Άδολο, Τσίπουρο Δεκαράκι) και στο άλλο το δροσερό Perrier.
Στο «MoMix» o Άρης Χατζηαντωνίου αξιοποίησε με γρήγορα αντανακλαστικά τις οδηγίες της επιτροπής για ένα mocktail πικάντικο, όξινο και πικρό, με πρωταγωνιστή το αναζωογονητικό Perrier, και δημιούργησε ένα συναρπαστικό, γεμάτο εντάσεις ποτό χωρίς αλκοόλ. Πρώτα έβαλε ένα πρωτότυπο σιρόπι κρεμμυδιού και το ανακάτεψε με διάφορα μπαχαρικά και φρέσκα εσπεριδοειδή, πρόσθεσε λίγες σταγόνες από σέλερι bitters και τόνωσε όλα τα συστατικά γεμίζοντας το ψηλόλιγνο ποτήρι με Perrier.
Ζητήσαμε από τον Ευάγγελο Πάκιο στο «Blue Gin» ένα κοκτέιλ με βάση την Mdry Mastiha κι επιπλέον αρώματα από την Ήπειρο και μας έκανε ένα ταξίδι ανάμεσα στη Μεσόγειο και στα προικισμένα βουνά του Ζαγορίου. Γέμισε το φινετσάτο ποτήρι με το ιδιαίτερο spirit μαστίχας αρωματισμένο με μολόχα κι ενίσχυσε την τοπικότητα με ένα φοβερό σπιτικό λικέρ λεμονανθού. Το highlight είναι ότι, καθώς πρόσθετε λίγο λίγο τόνικ, το κοκτέιλ άλλαζε χρώμα: από ροζ έγινε μοβ και μετά λευκό.