Σημείο συνάντησης της περουβιανής γαστρονομικής κουλτούρας με τις ιαπωνικές τεχνοτροπίες, το bar-restaurant που φέτος άλλαξε πόστο, παραμένει σταθερός προορισμός για όσους το ερωτεύτηκαν για τα εξαιρετικά signature cocktails και τα φίνα πιάτα του. Έχοντας πλέον ως trademark μια θεαματικά φωτισμένη μπάρα διάφανη, γεμάτη νερό, βράχια και χρυσόψαρα, το Nikkei δίνει έμφαση στα ψαγμένα κοκτέιλ που «χορεύουν» σε εξωτικούς ρυθμούς και αλληλοσυμπληρώνουν τις γεύσεις με τολμηρό τρόπο, όπως το Hazelnut Creamy Punch. Το πρόσταγμα δίνει η πάντα εντυπωσιακή Μαίρη Ταλαιπώρου.
Iδιοκτήτης: Γιάννης Μωράκης , Γιώργος Κωνσταντίνου, Γιώργος Μελισσάρης
Bar Manager: Σπύρος Κερκύρας
Επιμέλεια λίστας: Μαίρη Ταλαιπώρου
Head Bartender: Μαίρη Ταλαιπώρου
(ξεν. «St. George Lycabettus») Κλεομένους 2, Πλ. Δεξαμενής, Κολωνάκι
2107239366
nikkeirestobars.com/en/home/
https://www.facebook.com/NikkeiPeruvianRestoBar/
Κάθε γευσιγνωστική επίσκεψη της επιτροπής των αθηνόραμα Bar Awards ολοκληρώνεται με δυο κοκτέιλ on the spot, που ενεργοποιούν τη φαντασία και αξιολογούν την ετοιμότητα των bartenders. Στο ένα πρωταγωνιστεί η Mdry Mastiha από την ιδιαίτερη σειρά The Local Spirit Project (Mdry, Άδολο, Τσίπουρο Δεκαράκι) και στο άλλο το δροσερό Perrier.
Στο «MoMix» o Άρης Χατζηαντωνίου αξιοποίησε με γρήγορα αντανακλαστικά τις οδηγίες της επιτροπής για ένα mocktail πικάντικο, όξινο και πικρό, με πρωταγωνιστή το αναζωογονητικό Perrier, και δημιούργησε ένα συναρπαστικό, γεμάτο εντάσεις ποτό χωρίς αλκοόλ. Πρώτα έβαλε ένα πρωτότυπο σιρόπι κρεμμυδιού και το ανακάτεψε με διάφορα μπαχαρικά και φρέσκα εσπεριδοειδή, πρόσθεσε λίγες σταγόνες από σέλερι bitters και τόνωσε όλα τα συστατικά γεμίζοντας το ψηλόλιγνο ποτήρι με Perrier.
Ζητήσαμε από τον Ευάγγελο Πάκιο στο «Blue Gin» ένα κοκτέιλ με βάση την Mdry Mastiha κι επιπλέον αρώματα από την Ήπειρο και μας έκανε ένα ταξίδι ανάμεσα στη Μεσόγειο και στα προικισμένα βουνά του Ζαγορίου. Γέμισε το φινετσάτο ποτήρι με το ιδιαίτερο spirit μαστίχας αρωματισμένο με μολόχα κι ενίσχυσε την τοπικότητα με ένα φοβερό σπιτικό λικέρ λεμονανθού. Το highlight είναι ότι, καθώς πρόσθετε λίγο λίγο τόνικ, το κοκτέιλ άλλαζε χρώμα: από ροζ έγινε μοβ και μετά λευκό.