Η εξωτική κουλτούρα της Πολυνησίας ζωντανεύει κάθε βράδυ πίσω από την μπάρα, υπό τις οδηγίες του Γιάννη-Πέτρου Πετρή που έχει βαλθεί να μυήσει άπαντες στη φιλοσοφία των αυθεντικών tiki cocktails. Mε συμμάχους τη δυνατή spirit list, τους φρέσκους φυσικούς χυμούς τροπικών κυρίως φρούτων και τη διακόσμηση που κινείται σε ρυθμούς Καραϊβικής, η τροπική κουλτούρα κατακτά τους θαμώνες, μυημένους και μη. Αντίστοιχης φιλοσοφίας και διάθεσης είναι και οι γεύσεις των λίγων, πλην όμως πληθωρικών, πιάτων που έρχονται από την κουζίνα του.
Iδιοκτήτης: Βασίλης Ρούσσος, Γιάννης-Πέτρος Πετρής, Δημήτρης Βόγλης
Head Bartender: Γιάννης-Πέτρος Πετρής
Bartender: Βασίλης Ρούσσος, Σπύρος Σκούρτης
Φαλήρου 15, Κουκάκι
2109236908
www.tikiathens.com
facebook.com/TikiBarAthens
Κάθε γευσιγνωστική επίσκεψη της επιτροπής των αθηνόραμα Bar Awards ολοκληρώνεται με δυο κοκτέιλ on the spot, που ενεργοποιούν τη φαντασία και αξιολογούν την ετοιμότητα των bartenders. Στο ένα πρωταγωνιστεί η Mdry Mastiha από την ιδιαίτερη σειρά The Local Spirit Project (Mdry, Άδολο, Τσίπουρο Δεκαράκι) και στο άλλο το δροσερό Perrier.
Στο «MoMix» o Άρης Χατζηαντωνίου αξιοποίησε με γρήγορα αντανακλαστικά τις οδηγίες της επιτροπής για ένα mocktail πικάντικο, όξινο και πικρό, με πρωταγωνιστή το αναζωογονητικό Perrier, και δημιούργησε ένα συναρπαστικό, γεμάτο εντάσεις ποτό χωρίς αλκοόλ. Πρώτα έβαλε ένα πρωτότυπο σιρόπι κρεμμυδιού και το ανακάτεψε με διάφορα μπαχαρικά και φρέσκα εσπεριδοειδή, πρόσθεσε λίγες σταγόνες από σέλερι bitters και τόνωσε όλα τα συστατικά γεμίζοντας το ψηλόλιγνο ποτήρι με Perrier.
Ζητήσαμε από τον Ευάγγελο Πάκιο στο «Blue Gin» ένα κοκτέιλ με βάση την Mdry Mastiha κι επιπλέον αρώματα από την Ήπειρο και μας έκανε ένα ταξίδι ανάμεσα στη Μεσόγειο και στα προικισμένα βουνά του Ζαγορίου. Γέμισε το φινετσάτο ποτήρι με το ιδιαίτερο spirit μαστίχας αρωματισμένο με μολόχα κι ενίσχυσε την τοπικότητα με ένα φοβερό σπιτικό λικέρ λεμονανθού. Το highlight είναι ότι, καθώς πρόσθετε λίγο λίγο τόνικ, το κοκτέιλ άλλαζε χρώμα: από ροζ έγινε μοβ και μετά λευκό.