Το ροκ, νεανικό και χαρούμενο σκηνικό του θεσσαλονικιώτικου μπαρ κρύβει στα άδυτά του ένα σύγχρονο εργαστήρι, όπου ο Αχιλλέας Πλακίδας και η ομάδα του «μαγειρεύουν» μερικά από τα πιο προχωρημένα κοκτέιλ της ελληνικής μπαρ σκηνής. Σοβαρή δουλειά, με υλικά που αλλάζουν μαγικά μορφή και μετατρέπονται σε αναπάντεχες συνθέσεις στο ποτήρι.
Iδιοκτήτης: Αχιλλέας Πλακίδας
Bar Manager: Σωτήρης Πέτρου
Head Bartender: Αχιλλέας Πλακίδας
Bartender: Γαβριήλ Κάσσος, Γιώργος Νούλης, Δημήτρης Καϊταλίδης, Σάκης Γιαρτιμίδης
Βεροίας 3, Θεσσαλονίκη
facebook.com/gorillabarskg/
Κάθε γευσιγνωστική επίσκεψη της επιτροπής των αθηνόραμα Bar Awards ολοκληρώνεται με δυο κοκτέιλ on the spot, που ενεργοποιούν τη φαντασία και αξιολογούν την ετοιμότητα των bartenders. Στο ένα πρωταγωνιστεί η Mdry Mastiha από την ιδιαίτερη σειρά The Local Spirit Project (Mdry, Άδολο, Τσίπουρο Δεκαράκι) και στο άλλο το δροσερό Perrier.
Στο «MoMix» o Άρης Χατζηαντωνίου αξιοποίησε με γρήγορα αντανακλαστικά τις οδηγίες της επιτροπής για ένα mocktail πικάντικο, όξινο και πικρό, με πρωταγωνιστή το αναζωογονητικό Perrier, και δημιούργησε ένα συναρπαστικό, γεμάτο εντάσεις ποτό χωρίς αλκοόλ. Πρώτα έβαλε ένα πρωτότυπο σιρόπι κρεμμυδιού και το ανακάτεψε με διάφορα μπαχαρικά και φρέσκα εσπεριδοειδή, πρόσθεσε λίγες σταγόνες από σέλερι bitters και τόνωσε όλα τα συστατικά γεμίζοντας το ψηλόλιγνο ποτήρι με Perrier.
Ζητήσαμε από τον Ευάγγελο Πάκιο στο «Blue Gin» ένα κοκτέιλ με βάση την Mdry Mastiha κι επιπλέον αρώματα από την Ήπειρο και μας έκανε ένα ταξίδι ανάμεσα στη Μεσόγειο και στα προικισμένα βουνά του Ζαγορίου. Γέμισε το φινετσάτο ποτήρι με το ιδιαίτερο spirit μαστίχας αρωματισμένο με μολόχα κι ενίσχυσε την τοπικότητα με ένα φοβερό σπιτικό λικέρ λεμονανθού. Το highlight είναι ότι, καθώς πρόσθετε λίγο λίγο τόνικ, το κοκτέιλ άλλαζε χρώμα: από ροζ έγινε μοβ και μετά λευκό.