× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Υποψήφιο για αθηνόραμα Bar Awards 2016

The Underdog

Στην Ηρακλειδών συχνάζει ένα φοβερό outsider

Μόλις μπαίνεις σ' αυτό το μαγαζί εισπράττεις την άνεση, την άπλα και τη ζεστασιά. Χαλαρό, μοντέρνο, ντιζαϊνάτο χωρίς να είναι ψυχρό, με τη χρήση του ανοιχτόχρωμου ξύλου και της πέτρας του παλιού κτιρίου να δίνουν τον τόνο. Η ξύλινη στέγη του και οι φωταγωγοί της, φωτίζουν όχι μόνο τον χώρο αλλά και την ψυχή σου.


Κάποιοι θα το θυμούνται ως Berlin, εκεί στην πολύβουη Ηρακλειδών της μαγικής γειτονιάς του Θησείου, τώρα ανατρεπτικό και εναλλακτικό Underdog. Τη σφραγίδα τη βάζει ο ιδιοκτήτης του, Τάσος Δεληχρήστος, πρώην συνεταίρος στο Tailor Made της Αγίας Ειρήνης, που έπαιξε πολύ δυνατά με τον καφέ. Το ίδιο μεράκι και την αναζήτηση της τελειότητας ψάχνει και στον δικό του χώρο. Ο καφές εδώ είναι επιστήμη σαν micro-roastery, coffee shop και alternative bar και γιαυτό έχει και τη δική του «χαμηλή» μπάρα, όπου παρακολουθείς την κατασκευή του ή ακόμη μπορείς να τον πιεις επιτόπου. Είπαμε όμως ότι είναι και alternative bar, γι' αυτό και η άλλη μπάρα, η κανονική, με τα tools της και φυσικά με τα ποτά της και τα signature cocktails. Και εδώ η αναζήτηση της τελειότητας.


Υπογεγραμμένα από τον γκουρού του ψαγμένου κοκτέιλ στη χώρα, τον  Χρήστο Χουσέα του «42», αποτελούν εγγύηση για το τι θα απολαύσεις. Αν και το φιλί του καουμπόι (Cowboy's Kisses) σε πάει αλλού, παρ' όλα αυτά έρχεται ένα τζιντζεράτο, πικάντικο και πολυεπίπεδο κοκτέιλ που εντυπωσιάζει, ενώ το Bad News Bear εντυπωσιάζει με την ελληνικότητά του και την ισορροπία του ανάμεσα στη μαστίχα, το δενδρολίβανο, το λεμόνι και το σιρόπι από μέλι και θυμάρι.

UNDERDOG (THE)

Ηρακλειδών 8, Θησείο
Τηλ. 2130365393

Χορηγός 2020

Υποστηρικτής 2020

Οι nominations του 2019