× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Υποψήφιο για αθηνόραμα Bar Awards 2019

Coyoacan

Ταξίδι στο Mexico με οδηγό τη Frida Calo

Η εντυπωσιακή hacienda του Θησείου σε ταξιδεύει με την αρτίστικη μεξικάνικη αισθητική της. Το μοναδικό αυτό spot με τους άνετους χώρους, τα έντονα ethnic χρώματα και μοτίβα στους τοίχους και τις ανάλογες μουσικές, δίνει μια ξεχωριστή εκδοχή της μεξικάνικης εμπειρίας στην Αθήνα. Ποπ νεκροκεφαλές και Φρίντα Κάλο δίνουν τον τόνο και δημιουργούν ατμόσφαιρα. Από κοντά και απόλυτα ταιριαστά
τα κοκτέιλ του πολύ καλού Γιώργου Τερζάκη, που προσεγγίζουν με δημιουργική πρωτοτυπία κλασικά πρότυπα και συνοδεύουν άψογα τις γνήσιες μεξικάνικες γεύσεις. Ένα πακέτο ικανό να σε στείλει στο Mexico, εδώ και τώρα!

Η νέα λίστα εμπνέεται από τη Φρίντα Κάλο, που γεννήθηκε, μάλιστα, στο Coyoacan! Το κάθε κοκτέιλ στηρίζεται σε μια σκέψη, ένα ρητό της.
Πρόκειται για ποτά με μεξικάνικες αναφορές, αλλά και πρωτοτυπία. Σαν το κομψό και ανάλαφρο El Floral, με τζιν αρωματισμένο με λεβάντα, λικέρ elderflower, τζίντζερ, μέλι και σόδα με μάνγκο ή το γοητευτικό, κόκκινο Cielo Rojo, με blend ρουμιών, με ωραίες νότες περγαμόντου, λεβάντας και βασιλικού. Σε άλλη συχνότητα, το Azteca Sour, με τεκίλα reposado, μπανάνα λικέρ, καφέ και bitters σοκολάτας, στολισμένο με salted black paint, με ωραίες νότες καφέ και σοκολάτας.

Πολύ ωραία ταιριάσματα προτείνονται, άλλωστε, με τα πιάτα του chef Πάνου Μουτσόπουλου, που φέτος προσεγγίζουν πολύ πιο αυθεντικά τη μεξικάνικη κουζίνα. Ίσως το καλύτερο guacamole της πόλης, το εξαιρετικό mixto ceviche “Verde a Lima”, με λαβράκι, γαρίδες, λάιμ, tomatillos και chili serrano, το μεγαλοπρεπές Carne di Vaca Cousinero, μαριναρισμένη στηθοπλευρά που μαγειρεύεται για 24 ώρες στον ξυλόφουρνο και μετά περνάει στο josper και συνοδεύεται από τρυφερό ψητό καλαμπόκι και molcajete salad, ένα πιάτο με φανατικούς φίλους. Στα συν, τα υπέροχα γλυκά του Δημήτρη Χρονόπουλου, με επικεφαλής το εντυπωσιακό Cactus.

Χορηγός 2020

Υποστηρικτής 2020

Οι nominations του 2019