× Ο θεσμός Οι nominations του 2019 Τα βραβευμένα bars του 2018 Spirit News Χορηγοί

Hide and seek

Ψάχνοντας cocktails και γεύσεις σ' ένα μαγικό κήπο

Στα ελληνικά αυτό σημαίνει «κρυφτό» και όντως το Hide and seek κρύβει με υποδειγματικό τρόπο τη γοητεία του. Χρειάζεται να έχεις τα μάτια σου δεκατέσσερα για να εντοπίσεις την είσοδο της μικρής αλέας, στην οδό Κηφισίας, στο ύψος του Χαλανδρίου. Η συνέχεια σε αποζημιώνει. Μια μοναδική λουλουδιασμένη και δενδρόφυτη αυλή, κρυμμένη από τα αδιάκριτα μάτια, είναι το πρώτο μεγάλο ατού του bar restaurant (που πήρε τη θέση του Tutti a Tavola). Το δεύτερο (όχι ιεραρχικά) μεγάλο ατού, είναι η παρουσία του Σπύρου Κερκύρα, ο  οποίος υποστηρίζεται από ένα δυνατό team, που καθοδηγεί ο αξιόλογος Λυκούργος Χριστοθανόπουλος και συμπληρώνει ο νέος, ταλαντούχος Γιάννης Ρούσσος.
Επιστρέφοντας στο χώρο, αξίζει να τονίσω, ότι εκτός από τη λουλουδιασμένη αυλή και ο κλειστός χειμωνιάτικος χώρος «λέει», χάρη στην εντυπωσιακή μπάρα, το άνετο στήσιμο, τις χρωματικές επιλογές και τον αριθμό των ετικετών που μετράς, χαζεύοντας καθιστός στη μπάρα και απολαμβάνοντας ένα πρώτο ουίσκι, πριν προχωρήσεις στα υπόλοιπα, τα οποία είναι μία σειρά από πιάτα με γευστικό ενδιαφέρον που επιμελείται ο Δημ. Τσώτσος, αλλά και ευφάνταστα signature cocktails.


Σε ότι αφορά το φαγητό, η προτίμηση μου είναι τα macaron καρότου με μια ενδιαφέρουσα μους τυριών, που συνοδεύεται από τσάτνει κρεμμυδιού. Καλή πρόταση επίσης τα γεμιστά με κουνέλι tortelone, που «ντύνονται» με ένα γευστικό αφρό πεκορίνο, αλλά και το ριζότο κολοκύθας με φιλετάκια πάπιας. Τα τελευταία ξεφεύγουν λίγο στο ψήσιμο, αλλά παρ’όλα αυτά το πιάτο παραμένει γευστικό.


Σε ότι έχει σχέση με τα cocktails το Aberend and Beauty, με βάση το gin και πιπεράτη αίσθηση του ginger, παραμένει μια πολύ καλή επιλογή, όπως και το ζεστό Brave Heart με βάση ένα blend από ρούμι.
Τελικά, το Hide and Seek είναι ένα ενδιαφέρον bar-restaurant με all day λειτουργία, το οποίο "υπόσχεται". Kαι γιατί όχι: η ομάδα είναι στιβαρή, έχει δώσει εξετάσεις και οι επαφές με τις προτεινόμενες γεύσεις είναι πάντα πειστικές. Το ίδιο ισχύει και για το επίπεδο της φιλοξενίας, το οποίο διαχειρίζεται αποτελεσματικά η Έφη Κωστάκη .

HIDE & SEEK

Λεωφ. Κηφισίας 250-254, Χαλάνδρι
Τηλ. 2106776747

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Οι nominations του 2019

Η λίστα των nominations δεν είναι τελική και ανανεώνεται συνεχώς