× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Υποψήφιο για αθηνόραμα Bar Awards 2019

Swing Thing

Μικρή μπάρα πολλών κυβικών

Στην άκρη του Πάρκου Θεοτοκόπουλου, μια από τις πιο ζωντανές “πιάτσες” του Ηρακλείου, το Swing Thing την ημέρα βγάζει περισσότερο την espresso bar δυνατή φυσιογνωμία του. Πρέπει να μπεις στον μικρό αλλά πολύ ατμοσφαιρικό χώρο, να χαζέψεις τα ποτά στα ράφια, να δεις τον έμπειρο και πολύ ταλαντούχο bartender Σταύρο Βασιλειάδη να χτυπάει cocktails στο shaker ενώ σου μιλάει για τη μεγάλη του αγάπη, τα αλκοόλ και τη συλλογή του από premium φιάλες. Συγχρόνως, μια κουβέντα στην μπάρα με τον ιδιοκτήτη Γιάννη Χαλκιαδάκη, σου κάνει σαφή τη φιλοσοφία του μαγαζιού, που εστιάζει στα καλοφτοαγμένα και πρωτότυπα κοκτέιλ και την καλή κάβα.

Άψογα classics και εντυπωσιακά signatures, δίνουν το στίγμα. Εξαιρετικό dry Martini, κομψό Negroni, και μετά… το Rocket Martini, μια πρωτότυπη εκδοχή vodka martini, με αρώματα tonka και διακριτικές πιπεράτες νότες ρόκας, ένα κοκτέιλ, που ακροβατεί ευχάριστα μεταξύ Μεσογειακού και εξωτικού. Η αγάπη στα ελληνικά υλικά φαίνεται περισσότερο στο Greek Pumpkin Pie, με βάση την τεκίλα, που βγάζει εντυπωσιακή γεύση κολοκυθόπιτας, με ωραία αίσθηση κολοκύθας, πιπεριάς Φλωρίνης και αφρό φέτας.

Το πλουμιστό Barbados, πάλι, είναι αισθητικά και γευστικά, ένα ταξίδι στην Καραϊβική: πάνω στην άμμο, το ρούμι από τα Barbados σμίγει με cachaca, εξωτικά φρούτα, home made μείγμα μπαχαρικών, αμύγδαλο και το σύνολο σε στέλνει μακριά. Απαραίτητη η αναφορά στο My Favourite Bloody Mary, μια πολύ umami εκδοχή του κλασικού κοκτέιλ με έντονη γεύση λαχανικών και αρωματικών βοτάνων.

Χορηγός 2020

Υποστηρικτής 2020

Οι nominations του 2019