× Ο θεσμός Οι nominations του 2019 Τα βραβευμένα bars του 2018 Spirit News Χορηγοί

The Zillers Roof Garden

All day bar-restaurant με μοναδική θέα στην Ακρόπολη

Προχωρώντας στη Μητροπόλεως, στον αριθμό 54 σου τραβά το βλέμμα το νεοκλασικό κτήριο του ομώνυμου ξενοδοχείου. Ο μαρμάρινος διάδρομος σε οδηγεί στο ασανσέρ και, μερικούς ορόφους πιο πάνω, βρίσκεσαι στο εντυπωσιακό roof garden του « The Zillers». Ένας ζεστός χώρος με μοντέρνα αισθητική, λιτή πολυτέλεια και αρκετό «πράσινο» από τα αναρριχώμενα φυτά στον βασικό τοίχο του bar-restaurant. Ωστόσο, τη ματιά σου φυλακίζει η ανεμπόδιστη θέα στον βράχο της Ακρόπολης, που σου προσδίδει αμέσως μια αίσθηση χαλάρωσης και ηρεμίας.


Στην μπάρα, η ομάδα του Zillers, που αποτελείται από τον Γιώργο Σαρμαντά και την Χρυσάνθη Μπίζιου, κατάφερε να διαμορφώσει μια cocktail list άμεσα συνδεδεμένη με το ξενοδοχείο και τη φιλοσοφία του. Δέκα από τα δωμάτια του ξενοδοχείου ανακαινίστηκαν διατηρώντας την αισθητική της παλιάς Αθήνας, άλλα μέσα από μια νέα ματιά. Δέκα και τα signature cocktails στη λίστα, ένα για κάθε δωμάτιο, εμπνευσμένα από τα all time classic cocktails, τα οποία η ευρηματική ομάδα του Zillers αποδόμησε, με σκοπό να τα αναδομήσει υπό το πρίσμα μιας σύγχρονης ματιάς, διατηρώντας όμως την αρχική τους ταυτότητα.


Εμείς δοκιμάσαμε το Apelsin Fizz (room 102), με σαφείς αναφορές στο κλασικό Ramos gin fizz, μόνο που εδώ η προσθήκη λικέρ μανταρινιού και κρέμας κεφίρ δένουν εξαιρετικά με το λεμόνι και δίνουν γεμάτη και απαλή κρεμώδη αίσθηση στο στόμα. Επόμενη στάση, το Portmantau (room 104), που αναφέρεται όχι σε ένα αλλά σε δύο κλασικά cocktails: είναι το πάντρεμα του Breakfast martini με το Bloody Mary, ένας ενδιαφέρον συνδυασμός, με τη μαρμελάδα ντομάτας με θυμάρι να εντυπωσιάζει. Τέλος, το Mirmillon, με μπανάνα, sherry και black walnut bitters, είναι μία παραλλαγή του Whisky Sour, αλλά με περισσότερο βάθος και σώμα.


Στο εστιατόριο, η ομάδα του Zillers με επικεφαλής την εξαιρετική Κωνσταντίνα Φάκλαρη, πειραματίζεται με ελληνικές και μεσογειακές γεύσεις και δημιουργεί τη μοντέρνα τους εκδοχή με σαφή αναφορά στην παράδοση. Εμείς, δοκιμάσαμε χοιρινά κεφτεδάκια με κρέμα φάβας Σαντορίνης και μαρμελάδα κάππαρης, το χειροποίητο κουσκούς με σαλσιφί, ψητά άγρια μανιτάρια και φρέσκο κάστανο και τέλος, ένα εξαιρετικό κουνέλι «στιφάδο» με πουρέ καρότου και σκορδαλιά καρυδιού. Το γεύμα ολοκληρώθηκε με μία αποδομημένη μηλόπιτα με ψητά μήλα, κρέμα από ανθό κανέλας και παγωτό αλμυρής καραμέλας.

THE ZILLERS

(ξεν. «The Zillers») Μητροπόλεως 54, Κέντρο
Τηλ. 2103222277

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Οι nominations του 2019

Η λίστα των nominations δεν είναι τελική και ανανεώνεται συνεχώς