× Ο θεσμός Οι nominations του 2019 Τα βραβευμένα bars του 2018 Spirit News Χορηγοί

Kouchico

To μικρό bar της Σύρου χτυπάει με επιτυχία τις νέες τάσεις του bartending

Το Kouchico άνοιξε τις πόρτες του  τον Ιούνιο του 2013, σε ένα μικρό χώρο πίσω από την πλατεία Μιαούλη, επιδιώκοντας να καλύψει το κενό του καλού καφέ και του ποιοτικού ροφήματος, που δεν υπήρχε στο νησί. Από τις πρώτες μέρες τα cocktails πλαισίωναν τον καφέ.
 
Η δίψα του κόσμου και το προσωπικό ενδιαφέρον για ποιοτικό απόσταγμα που εξελίχθηκε σε πάθος, ώθησε στην επέκταση του μαγαζιού σε διπλανό χώρο, με σκοπό να στεγάσει αποκλειστικά το νέο bar.
Ο χώρος του bar, φιλοξενεί στα ράφια του όλων των ειδών τα αποστάγματα, με πάνω από εκατό (100) ετικέτες ρούμι και μια από τις μεγαλύτερες σε ποικιλία συλλογές από agricole rum, 70 whisky με single malt και blends, αλλά και whisky από μικρά αποστακτήρια, και άλλα τόσα gin, 25 tequila και μια αξιόλογη πλην περιορισμένη γκάμα από absenthe. Βέβαια δεν σταματάνε να έρχονται συνέχεια καινούργιες ετικέτες μικρών αποστακτηρίων και περιορισμένων φιαλών και να μπαίνουν στην spirit λίστα.
 
Στα cocktails, ακολουθώντας τις τάσεις της εποχής, έχουν δημιουργήσει ένα σύγχρονο εργαστήριο με εξοπλισμό που συναντάται σε μια σύγχρονη κουζίνα εστιατορίου, με μηχανήματα όπως sous vide, vacuum, thermomix, διαθλασίμετρο, πεχάμετρο, ξηραντήρα, εισάγοντας έτσι τη μαγειρική, το food pairing, το sustainability και το umami.
 
Σιρόπια, πουρέδες, infusions, αποξηραμένα φρούτα, πούδρες, παράγονται όλα στο εργαστήριο, έχοντας τη λιγότερη δυνατή απώλεια πρώτων υλών, γεγονός που κάνει το bar βιώσιμο, ακόμα και τους μήνες εκτός τουριστικής σεζόν.
 
Ο φετινός κατάλογος των cocktail περιλαμβάνει μια ενότητα με το όνομα “botanical trip”. Ανάμεσα τους, ξεχωρίζει μια συνταγή με δυο ενισχυμένους οίνους, από κυκλαδίτικες ποικιλίες,  μαγειρεμένους με αποξηραμένα φρούτα και βότανα του Αιγαίου και μία συνταγή με βάση το τσίπουρο, συνδυασμένο με θυμάρι και χαμομήλι. 
Σε μια προσπάθεια να υιοθετήσουν τη γαστρονομική τάση του "50 miles diet”,  βάζουν στα κοκτέιλ τους  πρώτες ύλες από Σύρο, Κυκλάδες και το ευρύτερο Αιγαίο, διαμορφώνοντας έτσι τον κατάλογό σε ένα αληθινό island hopping.

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Οι nominations του 2019

Η λίστα των nominations δεν είναι τελική και ανανεώνεται συνεχώς