× Ο θεσμός Οι nominations του 2019 Τα βραβευμένα bars του 2018 Spirit News Χορηγοί

Ipitou the bar

Το αυθεντικό street cocktail bar της πόλης

Το Ipitou the bar, στην ομώνυμη πεζοδρομημένη Ηπίτου σίγουρα δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα αντίστοιχα street cocktail bars της Ευρώπης. Μοναδικό στο είδος του στην Αθήνα, δίνει το urban vibe της πόλης. Αποτελεί all day επιλογή από νωρίς για καφέ και καταλήγει το βράδυ σε street party, με εξαιρετικές μουσικές και δημιουργικά cocktails. Μικρό, γωνιακό, με όλο το εσωτερικό του να καταλαμβάνεται από την μπάρα και όντας πιστό στον street χαρακτήρα του, σου δίνει την επιλογή να καθίσεις στα τραπεζάκια του στο πεζόδρομο, να σταθείς στα stools της μπάρας του ή και όπου αλλού επιθυμείς.


Το Ipitou the bar δεν το κάνει μοναδικό μόνο ο χαρακτήρας του, αλλά και τα ιδιαίτερα αποστάγματα που φιλοξενεί από ταξίδια σε όλο τον κόσμο, όπως και η εξαιρετική cocktail list, δια χειρός του χαρισματικού Διονύση Πολάτου. Δύσκολo να ξεχωρίσεις κάποιο από τα ιδιαίτερα cocktail του, ωστόσο πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις το Jasper’s Jamaican Planters Punch είτε στη ζεστή, είτε στην παγωμένη εκδοχή του, ένα εξαιρετικά ισορροπημένο punch, εμπνευσμένο από συνταγή του 1820, με σκληρό αρωματισμένο ρούμι, lime, bitters και μοσχοκάρυδο.


Επόμενη must taste πρόταση είναι το Apple loves cinnamon, ένα εντυπωσιακό και εξαιρετικά ενδιαφέρον ταίριασμα πράσινου μήλου, μελιού και καπνού, με έντονα τα αρώματα της κανέλας και του καπνιστού τσαγιού, περίπλοκο, δροσιστικό και με την απαραίτητη ένταση. Τέλος, για τους vegan θαμώνες της Ηπίτου υπάρχει η επιλογή του ευφάνταστου Beastie boyz vegan, με νερό αγγουριού με ginger και gin αρωματισμένο με λεμονόχορτο, έντονα βοτανικό και ενδιαφέρον.

IPITOU THE BAR

Ηπίτου 4, Σύνταγμα, Κέντρο
Τηλ. 2103254575

Χορηγοί

Υποστηρικτές

Οι nominations του 2019

Η λίστα των nominations δεν είναι τελική και ανανεώνεται συνεχώς