× Ο θεσμός Απονομή 2020 Τα βραβευμένα bars του 2020 Οι nominations του 2020 Spirit News Τα βραβευμένα bars των προηγουμένων ετών Χορηγοί

Υποψήφιο για αθηνόραμα Bar Awards 2019

Τόσοδα

Στο λιλιπούτειο μπαρ χτυπάει η νεανική καρδιά της Καρδίτσας

Ναι, είναι πράγματι “τόσο δα”! Αν, βέβαια, προσμετρήσουμε το καλοκαίρι τα “τραπεζάκια έξω” και τον χαμό που γίνεται από ένα χαρούμενο, νεανικό κοινό, όρθιο μπροστά στο άνοιγμα της μπάρας, το μέγεθος πολλαπλασιάζεται… Αντίθετα, το μικρό και τόσο χαριτωμένο εσωτερικό, που με προσωπική δουλειά έχει επιμεληθεί ο Μάριος Τσεσμελής, είναι μια φιλόξενη φωλιά τους υπόλοιπους μήνες, για όσους αποζητούν σοβαρά κοκτέιλς, αλλά και καλή μουσική από αστεράτο dj.

Το Τόσοδα είναι ένα μπαρ, που υπηρετεί χωρίς φανφάρες το όνομα. Πίσω από τη μικρή μπάρα, ο έμπειρος Κωστής Πετράκος φτιάχνει φρέσκα, χαρούμενα κοκτέιλς, που δεν τους λείπει η φαντασία, με ωραίες μείξεις και σύγχρονες τεχνικές. Η μετρημένη κι ενδιαφέρουσα χειμερινή λίστα περιλαμβάνει κοκτέιλ σε χειμωνιάτικο mood, σαν το φουλ στα εσπεριδοειδή Etrusco, με ωραίες πικρές νότες περγαμόντου και φλούδας λεμονιού κι έναν απόηχο κόκκινων φρούτων ή το Shades of Brown, με καφέ και ουίσκι σε πολύ καλή συνεργασία, σε επίπεδο κλασικού. Στο Winter Cerenity, πάλι, η μαστίχα με το πικραμύγδαλο και τη home made “γλυκιά ροζ κρέμα” δημιουργούν μια όμορφη αντίθεση γλυκού-όξινου.
Η καλοκαιρινή λίστα, πάλι, είναι πολύ μεγαλύτερη και πιο σύνθετη, ακολουθώντας τον χαρακτήρα του μπαρ.

Χορηγός 2020

Υποστηρικτής 2020

Οι nominations του 2019